Home Business / Technology Mark Zuckerberg nuk di të ndalet! Fton rreth një miliardë njerëz të përdorin Metaverse
Mark Zuckerberg nuk di të ndalet! Fton rreth një miliardë njerëz të përdorin Metaverse
0

Mark Zuckerberg nuk di të ndalet! Fton rreth një miliardë njerëz të përdorin Metaverse

0
0

Krijuesi miliarderi i Facebook-ut është duke krijuar atë që ai e sheh si evolucionin e ardhshëm të internetit. Një botë plotësisht virtuale si ajo e Ready Player One.

Ai shpreson që mbi një miliardë njerëz të punësohen apo të bashkohen thjesht për të luajtur në këtë hapësirë të re virtuale.

Më e rëndësishmja, është se të gjithë njerëzit që do të bëhen pjesë e Metaverse do të shpenzojnë para në të.

Zuckerberg tha për CNBC:

Ne shpresojmë që në thelb të arrijmë rreth një miliardë njerëz në Metavers të cilët do të bëjnë qindra dollarë tregti. Këto para do të shpenzohen nga secili prej tyre për të blerë mallra dixhitale si veshje për avatarin e tyre, për të dekoruar shtëpitë virtuale etj”.

Zhvendosja drejt realitetit virtual filloi në vitin 2014, kur Facebook pagoi 2 miliardë dollarë për të blerë Oculus VR, e cila prodhon paisje të posaçme të realitetit virtual.

Që atëherë, Meta ka përsëritur dhe përmirësuar paisjet e saj virtuale, për të cilat kompania shpreson se do të bëhen elementet kryesore të së ardhmes sonë.

Në maj, Zuckerberg postoi një video të shkurtër demo që tregon disa nga aftësitë e kufjeve më të reja të realitetit virtual të nivelit të lartë të kompanisë së tij të koduar nga Project Cambria.

Demoja i dha një vështrim të fshehtë se si mund të dukej realiteti i përzier, me Zuckerberg duke bërë gjeste drejt personazhit të filmit vizatimor. Nga kjo video, Oppy dhe dukej se pikturonte mjedisin e tij mbi botën reale.

Kufjet supozohet të ofrojnë kalim me rezolucion të lartë, me ngjyra të plota, që do të thotë se përdoruesit mund të ndërveprojnë me objekte virtuale të mbivendosura në realitetin e tyre aktual.

 

Link: https://www.msn.com/en-us/news/technology/mark-zuckerberg-wants-one-billion-people-to-use-the-metaverse/ar-AAYPxoo

Burimi i fotos: freepik.com