Home Lifestyle Si të ndani dëshirat nga nevojat tuaja
Si të ndani dëshirat nga nevojat tuaja
0

Si të ndani dëshirat nga nevojat tuaja

0
0

Për të arritur më shumë ekuilibër dhe për të mbajtur e për të ruajtur jetën tonë, ne duhet të identifikojmë se çfarë duam dhe çfarë kemi nevojë dhe t’i ndajmë ato.

Përqendrimi në atë që ju nevojitet tani do t’ju mbajë në rrugën e duhur dhe me shëndet të mire.

Ndarja e dëshirave tuaja nga nevojat tuaja mund të duket si një detyrë e pamundur, por është shumë më e drejtpërdrejtë nga sa mund të mendoni:

Hapi 1

Bëni një listë të plotë të asaj që dëshironi…për shtëpinë tuaj, për fëmijët tuaj nëse keni fëmijë, në karrierën tuaj, nga partneri juaj, për kujdesin për veten tuaj. Rendisni të gjitha gjërat që dëshironi të arrini brenda një dite.

Hapi 2

Mendoni për atë që ju nevojitet tani, kundrejt asaj që dëshironi. Ju mund të dëshironi atë zyrë në qoshe dhe rritjen e madhe të pagës, por pikërisht tani, me gjithë atë që po balanconi në drejtim të kujdesit për familjen tuaj dhe të pasurit kohë dhe energji për veten tuaj, çfarë keni nevojë në të vërtetë? Jini të sinqertë me veten. Nëse ky hap tjetër në shkallët e karrierës do të rezultojë në djegie, ndoshta nuk është ajo që ju nevojitet tani. Pasi të keni identifikuar nevojat tuaja në secilën kategori, nënvizoni ato.

Dëshirat kundrejt nevojave nga partneri ose bashkëshorti juaj:

Ashtu si me detyrat tuaja të jetës, qëllimet personale dhe listat e gjërave materiale që dëshironi në jetën tuaj, ju mund të bëni një listë të gjithçkaje që dëshironi të ishte partneri juaj. Dhe ashtu si me kategoritë e tjera, ndani dëshirat e këndshme nga ato që duhet të keni, nevoja që prishin marrëveshjet. Mund të jetë mirë të kesh dikë që merr iniciativën për detyrat e shtëpisë, parashikon nevojat tuaja dhe bën një përpjekje të veçantë për të planifikuar arratisje emocionuese të fundjavës, por ndoshta ajo që ju nevojitet tani është personi që ju bën të qeshni, dhe ju vlerëson për atë që jeni, jo për atë që bëni ose keni.

Linku: https://www.psychologytoday.com/intl/blog/deeper-wellness/202211/how-separate-your-wants-your-needs

Burimi i fotos: pexele.com