Home Business / Technology Google lançon rivalin ChatGPT të quajtur Bard
Google lançon rivalin ChatGPT të quajtur Bard
0

Google lançon rivalin ChatGPT të quajtur Bard

0
0

Google po lançon një chatbot me inteligjencë artificiale (AI) të quajtur Bard për të rivalizuar ChatGPT. Bard do të përdoret me një grup testuesish përpara se të shpërndahet në publik në javët e ardhshme, tha firma.

Bard është ndërtuar mbi modelin ekzistues të gjuhës së madhe të Google, Lamda, të cilin një inxhinier e përshkroi si të tillë si njeriu në përgjigjet e tij, saqë ai besonte se ishte i ndjeshëm.

Gjigandi i teknologjisë njoftoi gjithashtu mjete të reja AI për motorin e tij aktual të kërkimit.

“Bard kërkon të kombinojë gjerësinë e njohurive të botës me fuqinë, inteligjencën dhe krijimtarinë e modeleve tona të mëdha gjuhësore,” shkroi shefi i Google Sundar Pichai në një blog.

Zoti Pichai theksoi se ai dëshironte që shërbimet e AI të Google të ishin “të guximshme dhe të përgjegjshme”, por nuk shtjelloi se si Bard do të parandalohej nga ndarja e përmbajtjeve të dëmshme ose abuzive.

Platforma fillimisht do të funksionojë në një version “të lehtë” të Lamda, duke kërkuar më pak energji në mënyrë që më shumë njerëz ta përdorin atë menjëherë, tha ai.

Njoftimi i Google pason spekulimet e gjera se Microsoft është gati të sjellë chatbotin e AI-së ChatGPT në motorin e tij të kërkimit Bing, pas një investimi shumë miliardë dollarësh në firmën pas tij, OpenAI.

ChatGPT mund t’u përgjigjet pyetjeve dhe të kryejë kërkesat në formë teksti, bazuar në informacionin nga interneti siç ishte në vitin 2021. Mund të gjenerojë fjalime, këngë, kopje marketingu, artikuj lajmesh dhe ese studentësh.

Aktualisht është falas për njerëzit që ta përdorin, megjithëse i kushton firmës disa qindarka sa herë që dikush e bën. OpenAI njoftoi së fundmi një nivel abonimi për të plotësuar aksesin falas.

Por qëllimi përfundimtar i chatbot-eve qëndron në kërkimin në internet, besojnë ekspertët – zëvendësimi i faqeve të lidhjeve në internet me një përgjigje përfundimtare.

Sundar Pichai tha se njerëzit po përdorin kërkimin në Google për të bërë pyetje më të nuancuara se më parë.

Linku: https://www.bbc.com/news/technology-64546299

Burimi i fotos:unsplash.com

tags: