Home Business / Technology Pas 2 vitesh penalizim, YouTube i rikthen kanalin Donald Trump
Pas 2 vitesh penalizim, YouTube i rikthen kanalin Donald Trump
0

Pas 2 vitesh penalizim, YouTube i rikthen kanalin Donald Trump

0
0

YouTube ka rikthyer llogarinë e Donald Trump pas një pezullimi prej dy vitesh nga platforma e ndarjes së videove.

Lëvizja vjen pas vendimeve të ngjashme të marra nga Meta, që zotëron Facebook dhe Instagram, dhe Twitter në pronësi të Elon Musk.

Ish-presidentit amerikan iu ndalua të postonte video në YouTube në janar 2021. YouTube ka thënë në atë kohë se kanali i tij kishte thyer rregullat e tij për nxitjen e dhunës.

“Duke filluar nga sot, kanali i Donald J. Trump nuk është më i kufizuar dhe mund të ngarkojë përmbajtje të reja”, shkroi YouTube në pronësi të Google në Twitter.

“Ne vlerësuam me kujdes rrezikun e vazhdueshëm të dhunës në botën reale, duke balancuar mundësinë që votuesit të dëgjojnë në mënyrë të barabartë nga kandidatët kryesorë kombëtarë në prag të zgjedhjeve.

“Ky kanal do të vazhdojë të jetë subjekt i politikave tona, ashtu si çdo kanal tjetër në YouTube.”

Ai ka më shumë se 2.6 milionë abonentë në YouTube.

Linku: https://www.bbc.com/news/technology-64993603

Burimi i fotos: unsplash.com

tags: