Home Travel Në këtë vend të Italisë mund të gjobiteni për publikimin e fotove
Në këtë vend të Italisë mund të gjobiteni për publikimin e fotove
0

Në këtë vend të Italisë mund të gjobiteni për publikimin e fotove

0
0

Vizitorët që shkojnë në Portofino në Itali mund të gjobiten nëse qëndrojnë gjatë duke bërë foto.

Portofino në Itali ka futur rregulla kundër nxjerrjes së fotografive.

Kur shkojnë me pushime, shumë prej nesh pëlqejnë të dokumentojnë udhëtimin tonë duke bërë fotografi të mjedisit tonë, si dhe miqve dhe familjes duke shijuar kohën e tyre larg.

Megjithatë, britanikët që po planifikojnë një udhëtim në Itali këtë verë do të duhet të jenë të vetëdijshëm për rregullat e reja që do të thotë se ata mund të marrin një gjobë për të marrë një kohë të gjatë për të shkrepur fotografi, raporton BBC.

Një qytet i quajtur Portofino tani ka zona ku njerëzit nuk duhet të kalojnë shumë gjatë kur përpiqen të bëjnë fotografi në zona të njohura.

Ata që nuk respektojnë zonat e reja mund të gjobiten deri në 275euro sipas BBC.

Qyteti ndodhet në Rivierën Italiane midis dy gjireve.

I njohur si “xhevahiri i Rivierës Italiane”, Portofino është një ballafaqim i mrekullueshëm i të vjetrës dhe të resë.

Linku: https://www.hampshirechronicle.co.uk/news/23476271.brits-going-portofino-italy-fined-taking-selfies/

Burimi i fotos:https://en.wikipedia.org/wiki/Portofino#/media/File:Portofino_-_2016-06-02_-_View_from_Chiesa_San_Giorgio_-_3284.jpg