Home Aktualitet New York miraton ligjin që ndalon diskriminimin në peshë
New York miraton ligjin që ndalon diskriminimin në peshë
0

New York miraton ligjin që ndalon diskriminimin në peshë

0
0

Qyteti i New Yorkut ka miratuar një projektligj që nxjerr jashtë ligjit diskriminimin në bazë të peshës, duke iu bashkuar një lëvizjeje në rritje në SHBA.

Më shumë se 40% e të rriturve amerikanë konsiderohen obezë dhe studimet tregojnë se stigma e peshës është e përhapur.

Paragjykimi mund të sjellë kosto të mprehta, të tilla si paga më të ulëta, veçanërisht për gratë.

Këshilltari i qytetit Shaun Abreu tha se diskriminimi i peshës ishte “një barrë e heshtur që njerëzit duhej të mbanin”.

Gjatë seancave dëgjimore publike, mbështetësit përmendën vështirësitë në lundrimin e vendeve në restorante dhe teatro dhe shumë sektorë të tjerë.

Këshilltari Abreu, i cili sponsorizoi projektligjin, tha se ai u bë më i vetëdijshëm për këtë çështje kur fitoi më shumë se 18.1 kg gjatë izolimit të Covid dhe pa një ndryshim në mënyrën se si trajtohej. Ai tha se mungesa e mbrojtjeve kishte përforcuar problemet me të cilat përballen njerëzit.

“Ata janë duke u diskriminuar pa asnjë zgjidhje dhe shoqëria thotë se kjo është krejtësisht mirë,” tha ai.

Anëtari i Këshillit të Qytetit të Nju Jorkut Shaun Abreu sponsorizoi një projekt-ligj që ndalon diskriminimin në peshë

Masa pritet të nënshkruhet në ligj nga kryebashkiaku i Nju Jorkut këtë muaj.

Ligji për të drejtat e njeriut në Nju Jork tashmë ndalon diskriminimin në strehim, vendin e punës dhe akomodimin publik bazuar në 27 karakteristika, duke përfshirë moshën, statusin martesor, aftësinë e kufizuar dhe origjinën kombëtare.

Linku: https://www.bbc.com/news/business-65562288

Burimi i fotos:unsplash.com