Home Lifestyle Arsyet pse aplikacionet e takimeve e bëjnë më të vështirë gjetjen e një partneri
Arsyet pse aplikacionet e takimeve e bëjnë më të vështirë gjetjen e një partneri
0

Arsyet pse aplikacionet e takimeve e bëjnë më të vështirë gjetjen e një partneri

0
0

Është më e vështirë të bësh një zgjedhje.

Hulumtimet psikologjike sugjerojnë se kur kemi shumë opsione, bëhet tepër e vështirë për ne që të bëjmë një zgjedhje. Quhet mbingarkesë e zgjedhjes. Sa më shumë opsione të keni aq më e vështirë është të zgjidhni. Edhe nëse gjeni disa partnerë të mundshëm me interes, mund të hiqni dorë pa kontaktuar asnjërin prej tyre, sepse numri i madh i opsioneve ju bën të ndiheni të mbingarkuar. Presioni për të bërë zgjedhjen e duhur duket më i rëndësishëm sesa thjesht të bësh ndonjë zgjedhje dhe të shohësh se si shkon.

Jeni më pak të kënaqur me zgjedhjen tuaj.

Kur kemi shumë zgjedhje, ne përfundojmë më pak të kënaqur me çfarëdo që zgjedhim. Ju filloni të pyesni veten nëse një faqe tjetër ose partner do të kishte qenë më i mirë dhe mendoni nëse ju pëlqen vërtet personi me të cilin jeni në një takim apo jo. Kjo për shkak se ka shumë njerëz të tjerë që mund t’i kishit zgjedhur dhe keni frikë të humbisni.

Ju mendoni se dështimi juaj për të gjetur një bashkëshort është sepse keni zgjedhur personin e gabuar dhe një opsion më i mirë është atje.

Kur kemi shumë opsione, mendojmë se ekziston një opsion që mund të kishim zgjedhur dhe që do të ishte më i miri: Ne mund të kishim maksimizuar potencialin tonë të zgjedhjes. Kur filloni të takoheni në internet dhe kuptoni se njerëzit që po takoni nuk janë perfekt, ju mendoni se personi i përsosur është ende atje. Thjesht nuk i keni zgjedhur ende. Kjo është ajo ku ne vërtet gënjejmë veten sepse e vërteta është se marrëdhëniet janë të çrregullta, të ndërlikuara dhe jo gjithmonë të lehta. Shoku i përsosur për ju mund të mos jetë fare ai që imagjinoni kur jeni duke lëvizur nëpër aplikacionet e takimeve.

Linku: https://www.yourtango.com/love/why-dating-apps-harder-find-partner

Burimi i fotos: pexele.com