Home Lifestyle Për sa kohë mund t’i mbani vezët në frigorifer
Për sa kohë mund t’i mbani vezët në frigorifer
0

Për sa kohë mund t’i mbani vezët në frigorifer

0
0

Vezët janë një nga ushqimet ku është jashtëzakonisht e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje freskisë. Nëse hani një vezë të prishur, mund të keni pasoja të pakëndshme, si të përziera, të vjella, diarre dhe dhimbje të forta stomaku. Kjo është pikërisht arsyeja pse shumë njerëz shpesh hedhin një vezë që nuk ka skaduar ende, sepse nuk janë të sigurt nëse është e prishur.

Nëse nuk ka datë skadence në paketim, përpiquni t’i përdorni vezët brenda disa javësh nga blerja. Brenda tre javësh nga paketimi, vezët do të jenë të një cilësie të mirë për konsum.

Kini kujdes kur blini vezë. Paketimi i vezëve të blera nuk duhet të tregojë jetëgjatësi më shumë se 30 ditë, sepse kjo nuk garanton freskinë e tyre, pasi në shumicën e rasteve data e paketimit në vetvete nuk shkruhet.

Rekomandohet të ruani vezët në paketimin e tyre origjinal, në pjesën më të ftohtë të frigoriferit, asnjëherë në derë. Ngrirja e vezëve në lëvozhgën e tyre nuk është e mirë, por mund të ngrini vezë të fërguara.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse vezët janë ende të freskëta dhe për këtë arsye të sigurta për t’u ngrënë, provoni trukun me ujë. Zhytni vezët në ujë dhe nëse zhyten, veza është e freskët.

Përdorni vezë të vjetra për vezë të fërguara dhe gatime të ngjashme, dhe përdorni vezë të freskëta për skuqje dhe receta ku pamja e gjellës është e rëndësishme.

Linku: https://www.thekitchn.com/how-long-do-eggs-last-23296503

Foto: Freepek.com

tags: