Home Lifestyle Pse njerëzit gënjejnë?
Pse njerëzit gënjejnë?
0

Pse njerëzit gënjejnë?

0
0

Për të krijuar adrenaline.

Pak zbukurime gjenden pothuajse në çdo bisedë. Ju gënjeni për të mbajtur audiencën tuaj të angazhuar dhe për të krijuar emocione me të cilat ata mund të simpatizojnë. Ndodh aq shpesh që as nuk e vërejmë.

Për të qetësuar të tjerët.

Të bësh të tjerët të lumtur është një gjë e mirë. Gjithmonë e dinit se si ndihej ai, edhe nëse kjo të bënte të ndiheshe keq. Ky nuk është rasti me ne të tjerët. Shumë njerëz gënjejnë për të ruajtur paqen në jetën e tyre ose thjesht për të bërë dikë të buzëqeshë.

Për të marrë shpërblime.

Çdo prind mund t’ju tregojë se si fëmija i tyre ka qenë i njohur për gënjeshtra për të tërhequr vëmendjen kur asgjë nuk është vërtet e gabuar.

Për të shmangur dënimin.

Gënjeshtra është shumë e pritshme kur do të ndëshkohemi. Mohimi i fajit tuaj është rruga që ndjekim derisa të provohemi fajtorë. Kjo nuk çon askund. Njerëzit e dinë të vërtetën, ju e dini të vërtetën dhe përfundimisht do të kapeni në gënjeshtrat tuaja.

Për të tërhequr vëmendjen.

Disa njerëz gënjejnë për të tërhequr vëmendjen. Ata ndihen të injoruar ose të refuzuar dhe kanë nevojë për vëmendjen e të gjithëve për t’u rimbushur. Në botën tonë të mediave sociale, ky lloj gënjeshtër vjen shumë lehtë.

Për të marrë simpati.

Gënjeshtra e bën të lehtë krijimin e një historie të  traumatike. Në raste ekstreme, kjo mund të kthehet në sindromën Munchausen; dëmtimi i qëllimshëm i vetvetes ose pretendimi i lëndimit si një mënyrë për të tërhequr simpatinë e të tjerëve  dhe vëmendjen.

Për të provuar besimin.

Ndonjëherë njerëzit e pandershëm do të bëjnë gjithçka për t’ju gënjyer me një arsye specifike në mendje. Këta njerëz gënjejnë për të parë se sa besnik je ndaj tyre. Ata e bëjnë këtë për të parë nëse do të jeni aty kur ata kanë nevojë për ju, ose për të parë se në cilën anë jeni. Mund të mos e zbuloni kurrë të vërtetën, por përpiquni ta shmangni këtë lloj marrëdhënieje manipuluese me çdo kusht.

Linku: https://www.heraldmailmedia.com/story/news/2016/10/27/7-reasons-why-people-lie/45625275/

Burimi i fotos:pexele.com

tags: