Home ShowBiz Galaxy Ring – Aksesori i Samsung, që realisht mund të ndryshojë rregullat e lojës
Galaxy Ring – Aksesori i Samsung, që realisht mund të ndryshojë rregullat e lojës
0

Galaxy Ring – Aksesori i Samsung, që realisht mund të ndryshojë rregullat e lojës

0
0

Samsung nuk ka shumë që ka zbuluar se ka një aksesor të ri fantastike, që pret për publikim: Samsung Galaxy Ring.

Ju mund të merrni me mend pak për të nga emri (si, është i rrumbullakët dhe përshtatet në gishtin tuaj), por nuk dihet shumë më tepër.

Menjëherë pasi u njoftua në janar, Forbes ka arritur ta shikojë, ta provojë dhe të bëjë një mori pyetjesh rreth saj. Por, çfarë u mësua?

Para së gjithash, asgjë nuk është vendosur ende në themel, paralajmëroi Dr. Hon Pak, kreu i ekipit të shëndetit digjital të Samsung Electronics. Dizajni i unazave që u provuan nga gazetarët e Forbes në gisht mund të ndryshonte pa u dalluar, me një pamje tjetër, ngjyra të ndryshme, materiale të ndryshme. Mendoni për ato si prototipe, atëherë.

Pamja dhe ndjesia

Unazat që u panë dhe u ndjenë vinin në ngjyra dhe përfundime të shumta, duke përfshirë ar të shkëlqyeshëm dhe nuanca delikate të errëta.

Nga Samsung thanë se unaza ishte prej titani, gjë që do të shpjegonte pse ishte kaq e lehtë. Ndihej pothuajse e njëjta peshë si unaza Oura, ajo është 0,14 ounces ose 4 gramë, kështu që kjo ndjehet në të njëjtin nivel.

Kjo është e rëndësishme: një nga veçoritë kryesore të një unaze inteligjente është se ajo duhet të jetë mjaft e lehtë dhe pa vëmendje për t’u mbajtur gjatë natës, kështu që njerëzit që mendojnë se një orë inteligjente është shumë e rëndë për t’u veshur natën, mund t’i gjurmojnë ende metrikat e tyre.

Ka qenë edhe kjo pjesë e qëllimit të Samsung. Siç shpjegoi Dr. Pak, “me Unazën në mënyrë specifike, siç mund ta imagjinoni, një pajisje e veshur është po aq e mirë sa njerëzit që e mbajnë atë. Nëse njerëzit nuk e veshin atë, nuk do të ketë rëndësi”.

Dizajni ishte i nënvlerësuar, por i dallueshëm me – për momentin, të paktën – një kanal butësisht konkav që kalonte jashtë.

Kanali ndihej delikat dhe është më pak i theksuar se sa duket në imazhet e publikuara, siç dukej në ngjarjen e lançimit.

Funksionet

Samsung ishte i rreptë rreth asaj se çfarë metrike do të masë Unaza. Gjurmimi i gjumit duket i dhënë, dhe ndoshta monitorimi i oksigjenit në gjak. FDA Koreane ka miratuar teknikat e Samsung për monitorimin e apnesë së gjumit, kështu që ka të ngjarë që ky të jetë një objektiv edhe për Unazën.

Dr. Pak thotë se leximet në Unazë janë të një saktësie të krahasueshme me ato që mund të menaxhojë Galaxy Watch, megjithëse ai nuk do të thoshte se cilat nga metrikat e shumta që bën Ora do të filtrojë tek Unaza.

Linku: https://www.forbes.com/sites/davidphelan/2024/02/10/samsung-galaxy-ring-hands-on-with-the-game-changing-new-wearable/

Foto: Freepik.com

tags: