Home Tag "lajm"

WhatsApp ndalon ‘screenshot’ për profilet: Si funksionon dhe çfarë ndryshon

0
WhatsApp” po teston një funksionalitet të ri që i ndalon përdoruesit t’i bëjnë ‘screenshot’ profilit të përdoruesve të tjerë. Funksioni i ri i platformës së mesazheve synon të rrisë privatësinë e përdorueseve duke parandaluar shkarkimin dhe ndarjen e fotove personale pa pëlqimin e tyre. Siç është vërejtur nga WABetaInfo, versioni më i fundit beta i […]

OpenAI vlerësohet me 80 miliardë dollarë

0
OpenAI ka finalizuar një marrëveshje që e vlerëson kompaninë e inteligjencës artificiale në 80 miliardë dollarë sipas një raporti të New York Times publikuar ditën e Premte. Kompania do të shesë aksione tek një tender udhëhequr nga kompania Thrive Capital tha raporti. Sipas marrëveshjes, punonjësit do të mund të shesin aksionet e tyre në kompani […]

Inteligjenca artificiale ka jehonën e bumit dhe rënies së epokës së telekomunikacionit

0
Në planin afatgjatë, inteligjenca artificiale gjeneruese do të transformojë shumë industri dhe mënyrën se si njerëzit punojnë. Por një raport që shefi ekzekutiv i OpenAI, Sam Altman, po flet me investitorët për një projekt çipi të inteligjencës artificiale, ka ngritur shumë pyetje. Një person i njohur me bisedimet u citua të thoshte se projekti mund […]

Iphone në versionin e tij më të ri në vitin 2025

0
Përgjatë muajve të shkuar ka patur thashetheme rreth iPhone SE 4. Disa thonë se nuk do të rikthehet më, të tjerë se do të pajiset me Dynamic Island që kanë versionet e reja. Një lajm i fundit thotë se parashikohet të dalë në fillim të vitit 2025 dhe do të ketë një përmirësim të dukshëm […]

Vetëm në një dekadë pritet të shkurtohen 20 mln vende pune prej Inteligjencës Artificiale”

0
Në Bashkimin Evropian, pritet të shkurtohen rreth 20 milion vende pune. Sipas një studimi të kryer në “Centers for Europian Policy Network”. duket se inteligjenca artificiale do të shkaterrojë profile të tjera profesionale. Skepticizmi lidhur me avancimin e jashtëzakonshëm të IA rritet, veçanërisht nëse njeriu do preket drejtpërdrejt, e në ato raste kur nuk është […]

Fotot nga Inteligjenca Artificiale do shfaqen ndryshe në Facebook, Instagram dhe Threads

0
Meta ka deklaruar se në muajt pasardhës, përdoruesit do shohin etiketa në përmbajtjet që mund të jenë të prodhuara nga Inteligjenca Artificiale. Kompania njoftoi se po punon me partnerët e industrisë mbi standardet e zakonshme teknike për identifikimin e përmbajtjes nga Inteligjenca Artificiale në platformat e saj, si Facebook, Instagram dhe Threads, përfshirë video dhe […]