Home Business / Technology Google premton 25 milionë euro për të mësuar njerëzit të përdorin Inteligjencën Artificiale
Google premton 25 milionë euro për të mësuar njerëzit të përdorin Inteligjencën Artificiale
0

Google premton 25 milionë euro për të mësuar njerëzit të përdorin Inteligjencën Artificiale

0
0

Google ka premtuar 25 milionë euro (26.98 milionë dollarë) për të ndihmuar njerëzit në Evropë të mësojnë të përdorin inteligjencën artificiale (AI).

Duke shpallur financimin të hënën, gjigandi i teknologjisë tha se kishte hapur aplikime për ndërmarrjet sociale dhe organizatat jofitimprurëse që mund të ndihmojnë në arritjen e atyre që kanë më shumë gjasa të përfitojnë nga trajnimi.

Firma do të drejtojë gjithashtu një seri “akademish të rritjes” për të mbështetur kompanitë që përdorin AI për të shkallëzuar kompanitë e tyre dhe ka zgjeruar kurset e saj falas të trajnimit të AI në 18 gjuhë.

“Kërkimet tregojnë se përfitimet e AI mund të përkeqësojnë pabarazitë ekzistuese – veçanërisht në aspektin e sigurisë ekonomike dhe punësimit”, tha Adrian Brown, drejtor ekzekutiv i Qendrës për Ndikimin Publik, i cili drejton skemën jofitimprurëse së bashku me Google.

“Ky program i ri do t’i ndihmojë njerëzit në të gjithë Evropën të zhvillojnë njohuritë, aftësitë dhe besimin e tyre rreth AI, duke siguruar që askush të mos mbetet prapa.”

Muajin e kaluar, Google njoftoi se do të investonte 1 miliard dollarë në ndërtimin e një qendre të dhënash jashtë Londrës, ndërsa po lëviz për të përmbushur kërkesën në rritje për shërbimet e internetit në rajon.

Qendra e të dhënave, e vendosur në një zonë prej 33 hektarësh të blerë nga Google në 2020, do të vendoset në qytetin Waltham Cross, rreth 15 milje (24.14 km) në veri të Londrës qendrore, në pronësi të Alphabet.

Linku: https://www.reuters.com/technology/google-pledges-25-million-euros-boost-ai-skills-europe-2024-02-12/

Burimi i fotos:pexele.com

tags: