Home Lifestyle 14 Prilli dita Kombëtare e ish-bashkëshortit, si u kthye në festë kjo datë
14 Prilli dita Kombëtare e ish-bashkëshortit, si u kthye në festë kjo datë
0

14 Prilli dita Kombëtare e ish-bashkëshortit, si u kthye në festë kjo datë

0
0

14 Prilli njihet ndryshe si dita kombëtare e ish-bashkëshortit. Ndërsa mund të duket si një festë tjetër e sajuar, Dita Kombëtare e ish-bashkëshortit në fakt ka një histori mjaft interesante të origjinës. Gjithçka filloi në sferat e gjera të internetit, ku individë me zemër të thyer kërkuan ngushëllim dhe lidhje me të tjerët që kishin kaluar të njëjtën përvojë.

Forumet dhe platformat e mediave sociale u bënë grupe mbështetëse virtuale, ku njerëzit ndanë historitë e tyre të ndarjes, kërkuan këshilla për të ecur përpara dhe herë pas here shfrynin zhgënjimet e tyre për ish-et e tyre.

Pikërisht në këtë vend grumbullimi dixhital u propozua për herë të parë Dita Kombëtare e ish-bashkëshortëve. Përdoruesit sugjeruan t’i kushtohet një ditë për të përkujtuar fundin e një marrëdhënieje të kaluar dhe për të festuar lirinë e sapogjetur që vjen me të. Ideja fitoi tërheqje dhe u përhap me shpejtësi në të gjithë rrjetin.

Shumë shpejt, Dita Kombëtare e ish-bashkëshortit u bë një ngjarje vjetore e vëzhguar nga ata që kishin triumfuar mbi zemërthyerjen. Është një ditë për të kujtuar se jeta vazhdon pas një ndarje dhe se ka lumturi përtej kufijve të marrëdhënieve të dështuara.

Historia aktuale e Ditës Kombëtare të ish-bashkëshortëve

Në fakt, Dita Kombëtare e ish-bashkëshortit nuk është një festë e njohur në nivel kombëtar. Është më shumë si një fenomen në internet që ka fituar popullaritet me kalimin e kohës. Disa mund të argumentojnë se ajo filloi si një përgjigje e thjeshtë ndaj festave tepër sentimentale të përqendruara te dashuria, ndërsa të tjerë thjesht vlerësojnë mundësinë për të reflektuar mbi të kaluarën e tyre dhe për të festuar të tashmen e tyre.

Vlen të përmendet se pavarësisht natyrës së saj lozonjare, Dita Kombëtare e ish-bashkëshortit mund të jetë një temë e ndjeshme për disa. Ndërsa në përgjithësi është menduar të jetë një festë e qetë për të ecur përpara.

Linku: https://whatnationaldayisit.com/day/ex-spouse/

Burimi i fotos: pexele.com