Home Business / Technology Google planifikon një zgjerim prej 1.1 miliardë dollarësh
Google planifikon një zgjerim prej 1.1 miliardë dollarësh
0

Google planifikon një zgjerim prej 1.1 miliardë dollarësh

0
0

Google planifikon një zgjerim prej 1.1 miliardë dollarësh në Qendrën e të Dhënave në Finlandë.

Zgjerimi do të rrisë stafin me një çerek në 500 persona këtë vit dhe vitin e ardhshëm, tha një zëdhënës me email të hënën. Google nuk pranoi të zbulonte se çfarë ndikimi do të ketë investimi në kapacitetin e të dhënave në sit.

Objekti ndodhet në Hamina, në bregun jugor të vendit. Rajoni ofron një furnizim të mirë me energji të rinovueshme, gjë që është jetike për objektivin e firmës për të drejtuar çdo zyrë dhe qendër të dhënash për energjinë e gjelbër deri në fund të kësaj dekade.

Gjigandi i teknologjisë është gjithashtu pionier i një projekti me ndërmarrjen lokale për të ushqyer nxehtësinë e tepërt në rrjetin e tubave që përdoret për të ngrohur shtëpitë në zonë. Teknologjia, e quajtur ngrohja qendrore, është e zakonshme në pjesë të Evropës veriore. Nëse është i suksesshëm, mund të ndihmojë në drejtimin e investimeve të ardhshme, tha në një intervistë Ben Townsend, kreu global i strategjisë së infrastrukturës dhe qëndrueshmërisë së Google.

“Mund të fillojë të drejtojë mundësitë e reja të përzgjedhjes së vendeve në vende ku rikuperimi i nxehtësisë së mbeturinave dhe ngrohja qendrore është më e lehtë për t’u zbatuar,” tha ai. Projekti pilot do t’i sigurojë nxehtësinë e rikuperuar falas ndërmarrjes Haminan Energia Oy.

Google nuk është firma e parë teknologjike në rajonin nordik që ofron ngrohjen e saj për kompanitë lokale të energjisë. Microsoft Corp. iu bashkua ndërmarrjes finlandeze Fortum Oyj në 2022 për të kapur dhe shpërndarë burimin e energjisë në rrjetin lokal. Stokholmi po përdor gjithashtu nxehtësinë nga qendrat e të dhënave për të njëjtin qëllim.

Linku: https://finance.yahoo.com/news/didi-co-founder-steps-down-063459543.html

Burimi i fotos:pexele.com

tags: