Home Tag "google"

10 personat më të kërkuar në Google për 2019, ja kush janë

0
Google ka renditur personat që janë kërkuar më së shumti në Google gjatë këtij viti. Në studimin e realizuar në fund të vitit motorri i kërkimit ka bërë një renditje të 10 aktorëve të njohur për të cilit është shfaqur më shumë interes gjatë vitit që po lëmë pas. Më konkretisht lista kryesohet nga aktori […]

Manipulimet në rrjetet sociale, pavarësisht raportimeve, faqet false vazhdojnë të jenë aktive

0
Facebook, Google dhe Twitter kanë theksuar vazhdimisht se kanë nxjerrë leksione nga manipulimet e bëra gjatë fushatës zgjedhore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në 2017, duke kundërvepruar ndaj faqeve false të cilat ndikojnë në opinionin e qytetarëve sidomos në prag zgjedhjesh. Por një studim i fundit i realizuar nga Qëndra e Komunikimit Strategjik të […]

Google manipulon rezultatet e kërkimit për të favorizuar biznesin e madh, ja hetimi

0
Motori gjigand i kërkimit Google dyshohet të ketë manipuluar gjatë gjithë kohës të dhënat e kërkimeve përmes një ndryshimi në algoritëm. Një hetim i “Wall Street Journal” doli në përfundimin se përmes manipulimit Google ka favorizuar bizneset e mëdha dhe ka hequr rezultatet që përfshijnë tema të rëndësishme si aborti, dhuna dhe emigracioni. Sipas hetimit […]

Google iu ndihmon të gjeni binjakun tuaj në artin figurativ botëror

0
Një aplikacion i ri nga Google ju mundëson të gjeni sozinë tuaj diku mes qindra mijëra pikturave në muzeumet e shumta të botës. Gjithçka që duhet të bëni është të shkarkoni aplikacionin Google Arts & Culture, brenda së cilit keni mundësinë të ngarkoni një foto tuajën. Mekanizmat e Google do të krahasojnë portretin tuaj duke […]

Bleona përkthen emrin e saj me Google Translate

0
Përse e fut Bleona emrin e saj në Google? Kishim parë raste kur njerëzit e famshëm, ose edhe jo, shkuajnë emrin e tyre në Google për të parë se çfarë lajmesh, apo artikujsh mund të lidhen me të. Po emrin në Google Translate nuk na kishte shkuar mendja se mund ta shkruanim. Bleona e ka […]