Home Lifestyle Pse muzika na bën të ndihemi kaq mirë
Pse muzika na bën të ndihemi kaq mirë
0

Pse muzika na bën të ndihemi kaq mirë

0
0

Muzika ju jep atë që ju nevojitet kur keni nevojë për të.

Muzika është subjektive. Na pëlqen ajo që na pëlqen.

Trupat tanë punojnë si muzikë. Nëse ritmi është i fikur, gjithçka është e fikur.

Ne gjejmë ndjeshmëri në muzikë dhe kjo mund të jetë ngushëlluese.

Çfarë është ajo e muzikës që na bën të ndihemi kaq mirë? Ne e dimë se muzika mund të ketë një ndikim të thellë tek ne dhe se dëgjimi i muzikës mund të shkaktojë emocione të ndryshme. Ne e “ndjejmë” kur dëgjojmë një melodi të bukur, ose shkojmë në sallën e simfonisë ose dëgjojmë një këngë të trishtuar. Muzika nxjerr emocione. Muzika gjithashtu mund të ketë një efekt pozitiv në mirëqenien tonë fizike. Muzika mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut, mund të lehtësojë stresin dhe ankthin dhe mund të rrisë prodhimin e dopaminës dhe serotoninës – neurotransmetuesit “kënaqësi” – në trurin tonë. Nëse mendoni për këtë, trupat tanë janë të vendosur si muzikë. Zemra jonë rreh në ritëm, marrim frymë dhe ecim në ritëm, dhe ashtu si muzika, nëse ritmi është i fikur, gjithçka është e fikur. Ne përpiqemi për “harmoninë” në jetën tonë. Ne duam të ndihemi “në mendje”.

Muzika mund të na japë energji dhe muzika mund të na ndihmojë të relaksohemi. Muzika na jep atë që kemi nevojë kur kemi nevojë për të. Dhe muzika është shumë personale. Pra, lejoni veten të mos ndikoheni nga forcat e jashtme dhe bëni që muzika të funksionojë për ju.

Linku: https://www.psychologytoday.com/us/blog/music-therapy-music-musings/202405/what-is-it-about-music-that-makes-us-feel-so-good

Burimi i fotos:pexele.com

tags: