Home Tag "femijet"

Si ti mbrojmë fëmijët nga virozat e dimrit?

0
Shumë fëmijë e shijojnë stinën e dimrit, por temperaturat që ndryshojnë me shpejtësi gjatë kësaj periudhe mund të shkaktojnë sëmundje. Pavarësisht përpjekjeve të tyre më të mira, prindërit nuk arrijnë t’i mbrojnë fëmijët e tyre nga infeksione të tilla si ftohja e zakonshme dhe ethet. Megjithatë, nëse prindërit dëshirojnë, ata mund t’i mbajnë fëmijët e […]

5 arsye pse fëmijët nuk duhet të anashkalojnë kurrë mëngjesin

0
Mëngjesi shpesh përmendet si vakti më i rëndësishëm i ditës, dhe po, është. Na siguron energjinë dhe lëndët ushqyese që na nevojiten për ta nisur siç duhet ditën, dhe kjo është veçanërisht e rëndësishme për fëmijët. Përmirësimi i funksionit njohës. Një mëngjes me vlera ushqyese është treguar se përmirëson funksionin njohës dhe përqendrimin tek fëmijët. […]

Disa arsye pse fëmijët gënjejnë

0
Fëmijët gënjejnë sepse prindërit iu krijojnë kushte të tilla.  Shpesh prindërit iu bëjnë presion fëmijëvë të pranojnë gjëra që nuk i kanë bërë. Kjo gjë i çon ata drejt gënjeshtrës. Gënjejnë sepse prindërit dhe të tjerët gënjejnë! Prindërit iu kërkojmë atyre t’i tregojnë fqinjit se dhurata që i dërgoi për ditëlindjen ishte e mahnitshme kur […]

Ja pse bebet nën 6 muaj mund të notojnë

0
Foshnjat lindin me një prirje të ngrohtë ndaj një mjedisi me ujë. Ata ishin të rrethuar nga lëngu amniotik për 9 muaj në mitër, kështu që ky mjedis është i natyrshëm të thuhet. Sa më herët ta ktheni fëmijën tuaj në një mjedis të ngrohtë me ujë, aq më i rehatshëm do të jetë ai […]

Efektet negative që ka divorci tek fëmijët

0
Çështjet e shëndetit mendor. Një nga efektet më të zakonshme të divorcit tek fëmijët dhe adoleshentët është se ata mund të kenë probleme të shëndetit mendor. Rreziku i zhvillimit të çështjeve psikologjike zakonisht rritet pavarësisht nga gjinia, kultura ose mosha kur prindërit ndahen. Performanca e dobët akademike. Një divorc mund të ndikojë gjithashtu në performancën […]

Emocione të veçanta, Qetsori surprizohet nga fëmijët

0
Qetsorin jemi mësuar ta shikojmë si lojtar dhe karakter të fortë brenda mureve të shtëpisë vip. Sot ai na ka treguar anën emocionale duke folur për rrugëtimin e tij të veçantë me fëmijët. Vajzën e vogël Hanën ai e ka pikë të dobët. Gjatë këtij rrëfimi Qetsori është parë me lot në sy. Vajza e […]

Ermal Mamaqi vjen me një mesazh domethënës për të gjithë prindërit

0
Ermal Mamaqi është një nga emrat më të lakuar në media. Ai është mjaft aktiv në rrjete sociale dhe jo vetëm ku ndan momente nga përditshmëria e tij. Mamaqi ka ardhur me një mesazh për të gjithë prindërit. ‘Ecja nga liqeni dhe pashë këtë tabelën. U gëzova për ata pensionistë që kishin mbushur kafenenë. Pastaj […]