Home Tag "stres"

Pyetjet që në një intervistë pune iu japin stres kandidatëve

0
Një pjesë e madhe e krijimit të një interviste stresi është të dish se çfarë pyetjesh të bësh. Ju mund të vendosni të përfshini pyetjet e intervistës së stresit në një intervistë pa stres. Këtu janë disa pyetje stresi të intervistës për punë që mund t’u bëni kandidatëve. Nuk keni përvojë të mjaftueshme për këtë […]

8 gabime që ju mbajnë të stresuar dhe në ankth

0
Të besosh se ke nevojë për ‘rregullim’. Kur kemi idenë se duhet të ‘punojmë’ drejt përmirësimit, me mend çfarë? Padashur theksojmë idenë se diçka nuk shkon me ne. Kjo është pikërisht ajo gjë që na mban vëmendjen te problemi dhe përforcon vuajtjet tona. Të mendosh me shqetësim është një strategji e vlefshme. Njerëzit më pyesin […]

Disa arsye pse jeta juaj po bëhet më e vështirë dhe stresuese

0
Mosmarrja e përgjegjësisë. “Është faji i tij. Është faji i saj. Është faji i tyre. Ata duhet ta dinin më mirë. Duhet të më kishin paralajmëruar. Duhet ta kishin rregulluar.”Mos u mbështetni te dikush tjetër për të lehtësuar stresin tuaj. Është stresi juaj, i askujt tjetër. Mësoni të merrni përgjegjësi për mënyrën se si ndiheni. […]

Disa strategji që iu ndihmojnë në evitimin e stresit

0
Largo veset e këqija. Nëse vesi i juaj i keq është dehja, pirja e duhanit apo të ushqyerit me ushqim të keq (apo kombimin i të gjithave nga pak), sa më herët të kuptosh situatën dhe i largon ato shprehi aq më shpejtë trupi juaj do të tregoj shenja çlirimi dhe kështu bie edhe niveli […]

5 arsye pse mund të ndiheni të stresuar

0
Në botën e sotme me ritme të shpejta, stresi është bërë një pjesë pothuajse e pashmangshme e jetës. Të kuptuarit e shkaqeve të stresit është hapi i parë drejt menaxhimit efektiv të tij. Këtu janë pesë arsye themelore pse mund të ndiheni të stresuar. Presioni i lidhur me punën. Një nga burimet më të zakonshme […]

Ja çfarë bëjnë holandëzët për të ulur stresin

0
Ja çfarë bëjnë holandëzët për të ulur stresin Në Holandë, fjala mund të përdoret në mënyra të ndryshme, pozitive dhe negative. Flecken tha: “Një prind mund t’i thotë fëmijës së tyre, ” Zit je weer te niksen? ” (A po bëni asgjë përsëri?). Dhe unë do të thosha gjithashtu ‘lekker niksen’, që përkthehet në ‘e shijshme duke mos […]

Si të kontrolloni nervozizmin në momentet tuaja më delikate

0
Nervozizmi mund të shkaktohet nga shumë arsye të ndryshme. Në vend që të shqetësoheni duhet të përpiqeni që të gjeni vetëkontrollin tuaj emocional dhe mendor, të cilët gjatë periudhës kur jeni të nervozuar kanë pësuar çrregullime të shumta. Në shumicën e rasteve, nervozizmi bëhet një barrë, sepse ai ka një ndikim të drejtpërdrejtë në sistemet […]

Teknikat e suksesshme që iu ndihmojnë në eleminimin e stresit

0
Bëhuni të vetëdijshëm për shkaktarët tuaj dhe shkruani atë në ditar. Secili prej jush ka një shkas të ndryshëm që mund të krijojë stres dhe ankth në trupin dhe mendjen tuaj. Herën tjetër kur të ndieni stres, ktheni prapa mendimet tuaja, mendoni se cila fjalë ose cili veprim ju bëri të ndiheni kështu. Shënojini ato. […]

Arsyet pse shumica e njerëzve zgjohen të stresuar çdo mëngjes

0
1 Stresi në punë, shtëpi apo shkollë. Stresi në punë, shtëpi ose shkollë mund të jetë një shkaktar i mundshëm për ankthin e mëngjesit. 2 Përdorimi i substancave ose alkoolit. Njerëzit që tashmë kanë të bëjnë me ankthin duhet të shmangin alkoolin dhe përdorimin e substancave. 3 Probleme në marrëdhënie. Ka prova se sa i […]