Home Lifestyle Studim mbi periudhën e ardhjes në jetë të një fëmije
Studim mbi periudhën e ardhjes në jetë të një fëmije
0

Studim mbi periudhën e ardhjes në jetë të një fëmije

770
0

Për herë të parë është dokumentuar studimi mbi periudhën e planifikimit të lindjes së një bebi.
Studimi më i fundit tregon objektivin e qartë për periudhën pranverë – verë të lindjes së një bebi. Shumë pak fëmijë lindin midis Nëntorit dhe Marsit sepse shumica prej tyre lindin në periudhen Qershor deri në Shtator, sipas një studimi të US për dhjetra milionë lindjesh.

Gratë e reja preferojnë të kenë lindjen e tyre në gjysmën e parë të vitit kur shëndeti i të porsalindurit është më i mirë. Sipas këtij studimi femrat që lindin përafersisht ne moshën 30 vjeçare, fëmijët e tyre rezultojnë të jenë më të zgjuar. Bebet midis Qershorit dhe Tetorit kanë të ngjarë të jenë pak më të gjatë dhe me kocka më të mëdha se bebet e lindura në dimër. Arsyeja është e lidhur me vitaminën D të ekspozuar gjatë shtatzanisë.
Bebet e lindura në vjeshtë dhe dimër kanë më shumë gjasa që të preken nga alergjitë megjithëse shkencëtarët e kanë të vështirë të gjejnë arsyen pse ndodh kjo, azma gjithashtu është më e shfaqur tek fëmijët që lindin në vjeshtë.

Është një ide e mirë të planifikosh shtatzaninë kështu nëse jeni përgatitur për ardhjen e afërt të një bebi mos harroni që jo gjithmonë rezulton në kohën e duhur apo në periudhën që ne do të donim të ndodhte.

Burimi: http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/mothers-target-birth-giving-seasons-of-spring-and-summer-when-planning-to-have-children-says-study-a6946496.html

Burimi i fotos: © freestocks.org https://www.pexels.com/photo/motherhood-parenthood-pregnancny-mother-59894/