Home Travel Top 10 vendet më të lumtura në Tokë sipas Business Insider
Top 10 vendet më të lumtura në Tokë sipas Business Insider
0

Top 10 vendet më të lumtura në Tokë sipas Business Insider

0
0

Për disa, vendi më i lumtur në Tokë ngjall vende të veçanta, kështjella, argëtime pafund etj.
Megjithatë, Raporti Botëror i Lumturisë i botuar nga Zgjidhjet e Zhvillimit të Qëndrueshëm është më shumë i shqetësuar me përparimin shoqëror dhe politikën publike si shënues të prosperitetit.

Raporti i fundit vlerësoi vendet në bazë të gjashtë faktorëve kryesorë: kujdesi, liria, bujaria, ndershmëria, shëndeti, të ardhurat dhe qeverisja e mirë.

Këtu janë 10 vendet më të lumtura në botë për 2017-tën:

1) Norway
2) Denmark
3) Iceland
4) Switzerland
5) Finland
6) Netherlands
7) Canada
8) New Zealand
9) Australia
10) Sweden

Burimi i lajmit: http://www.businessinsider.com/happiest-places-on-earth-photos-2017-3/#10-sweden-1

Burimi i fotos kryesore: ©  monicore  https://www.pexels.com/photo/rocky-mountain-near-citizen-houses-near-body-of-water-134062/