Home Business / Technology Si t’i bëni rekord ekranit tuaj të iPhone – një udhëzues i lehtë që nuk kërkon një aplikacion
Si t’i bëni rekord ekranit tuaj të iPhone – një udhëzues i lehtë që nuk kërkon një aplikacion
0

Si t’i bëni rekord ekranit tuaj të iPhone – një udhëzues i lehtë që nuk kërkon një aplikacion

0
0

A e dini se ju mund të regjistroni gjithçka në ekranin tuaj të iPhone? Më mirë akoma, as nuk duhet të instalosh ndonjë aplikacion shtesë për ta bërë këtë.

Apple ka ndërtuar funksionalitetin e regjistrimit të ekranit në sistemin tuaj operativ të iPhone dhe ne kemi një udhëzues të lehtë se si ta bëjmë atë.

Nëse jeni duke pyetur pse doni të regjistroni ekranin e telefonit tuaj, ka shumë arsye të mëdha. Ndoshta po luan një lojë dhe doni të ndani disa pamjet e mrekullueshme, ose ndoshta po ndihmoni një shok që nuk mund të mësojë se si ta përdorë telefonin e tyre dhe ju doni t’i dërgoni një udhëzues të shpejtë video.

Cilado qoftë arsyeja për të cilën doni të regjistroni video inçizime në iPhone, këtu është një udhëzues i lehtë. Por mbani mend: mos përdorni regjistrimin e ekranit për të vjedhur materiale të autorit dhe ta ndani atë.

Si të regjistroni ekranin e iPhone

Së pari, sigurohuni që ta keni përditësuar iPhone tuaj në versionin më të fundit të softuerit të Apple, iOS 11.

Pastaj, duhet të shtoni regjistrimin e ekranit në Qendrën tuaj të Kontrollit:

Shko te Settings> Control Center> Customize Controls

Pastaj prekni ikonën ‘+’ pranë Zërit të Regjistrimit e e paligjshme.

Sapo të bëhet kjo, ju mund të regjistroni ekranin tuaj duke bërë sa vijon:

Hapni Qendrën e Kontrollit duke zvarritur lart nga skaji i poshtëm i ekranit tuaj. Në një iPhone X, do të duhet të rrëshqisni poshtë në cepin e sipërm të djathtë të ekranit. Në një iPad, thjesht mund të klikoni dy herë butonin Home

Do të shihni një ikonë të re rrethi për regjistrimin e ekranit

Prekni atë dhe do t’ju jepet një numërim i tre sekondave

Për të kapur tinguj gjatë regjistrimit, shtyp thellë në ikonën e rrethit dhe takoni Mikrofonin

Për të ndalur regjistrimin, hapni Qendrën e Kontrollit dhe prekni rrethin e kuq. Përndryshe, trokitni lehtë mbi shiritin e statusit të kuq në krye të ekranit tuaj dhe trokitni lehtë mbi Stop

Pasi të keni përfunduar regjistrimin, duhet të jeni në gjendje të shikoni pamjet tuaja në aplikacionin tuaj Fotot.

Burimi i lajmit: https://www.thesun.co.uk/tech/5630979/iphone-how-to-screen-record-ios-11/

Burimi i fotos: © picjumbo.com https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-white-v-neck-shirt-using-space-gray-iphone-6-225232/