Home Business / Technology Pas 9 vitesh luftë ligjore, Gucci dhe Guess zgjidhin mosmarrëveshjet në lidhje me logot dhe imazhin
Pas 9 vitesh luftë ligjore, Gucci dhe Guess zgjidhin mosmarrëveshjet në lidhje me logot dhe imazhin
0

Pas 9 vitesh luftë ligjore, Gucci dhe Guess zgjidhin mosmarrëveshjet në lidhje me logot dhe imazhin

0
0

Pas vitesh të tëra debati mbi dizenjot dhe logot e markave para gjykatave anembanë botës, Gucci dhe Guess tani kanë zgjidhur zyrtarisht të gjitha mosmarrëveshjet. Etiketa luksoze e modës italiane dhe kompania e modës amerikane e kanë bërë të ditur këtë në një deklaratë të përbashkët. Por kushtet e marrëveshjes nuk janë ende të njohura.

Historiku i gjyqeve mes dy emrave të mëdhej, në rrjedhë kronologjike:

Mosmarrëveshja e parë ligjore midis të dy palëve lindi në vitin 2009 përpara Gjykatës Federale të Nju Jorkut. Arsyeja për këtë ishte një model këpucësh nga Guess, i cili ishte projektuar shumë afër dizajnit të një këpuce Gucci. Sidomos logoja G-logo e përdorur në këta këpucë ishte shkas për Guccin që të paraqiste një padi – ajo dukej shumë e ngjashme me logon e tyre të njohur botërisht.

Në vitin 2012, Gucci doli fitimtar në këtë rast: Një urdhëresë ishte ngritur kundër 3 prej 4 projekteve të akuzuar. Përveç kësaj, etiketës luksoze me qendër në Firence iu dha një kompensim prej 4.7 milion dollarë – shumë më pak se 221 milionë dollarë që kishin kërkuar.

Në vitin 2012, italianët parashtruan një padi kundër regjistrimit të markës tregtare të logos me “G” të gërshetuara të Guess në gjykatën e BE. Tre vjet më vonë, ankesa dështoi me arsyetimin e gjykatës së BE-së se “simboli në fjalë jep përshtypje të përgjithshme krejtësisht të ndryshme, kështu që ato nuk mund të konsiderohen si të ngjashme”
Në Itali, Gucci akuzoi amerikanët se kishin kopjuar kombinimin e tyre të famshëm e kuqe e gjelbër e kuqe, si dhe disa versione të logos së tyre. Por përsëri një gjykatën Milaneze në vitin 2013 vendosi kundër Guccit, duke deklaruar se Guess ka përdorur një kombinim të ndryshëm të ngjyrave dhe logot ishin vizualisht mjaft të ndryshme.
Një nga humbjet më të hidhura për Guccin erdhi në vitin 2015 në Francë: Tribunali i Parisit de Grande Instance hodhi poshtë çdo pretendim për shkelje të markës tregtare kundër Guess dhe për më tepër shpalli markën tregtare me “G” në logo të Guccit si të pavlefshme.

Por në 2013 në Kinë dhe 2015 në Australi Gucci triumfoi. Në të dyja rastet Guess u dënua për shkelje të markës tregtare dhe konkurrencë të padrejtë.
Me marrëveshjen e arritur tani, kapitulli i fundit në historinë e gjatë të mosmarrëveshjeve të markës tregtare ndërmjet dy kompanive duket të ketë përfunduar. Kushtet e kësaj marrveshje duhet të jenë mjaft interesante edhe pse ende të panjohura.

https_hk.hypebeast.comfiles201804gucci-guess-settle-trademark-dispute-2-1

Link: https://www.gucci.com / http://www.guess.com/en/

Burimi i fotos kryesore: https://stocksnap.io

Burimi i lajmit: https://info.legal-patent.com/trademark-law/gucci-and-guess-stop-all-trademark-ligitations/