Home Business / Technology Doni të kontrolloni veten dhe varësinë tuaj nga paisjet elektronike? Apple ka të reja interesante për ju
Doni të kontrolloni veten dhe varësinë tuaj nga paisjet elektronike? Apple ka të reja interesante për ju
0

Doni të kontrolloni veten dhe varësinë tuaj nga paisjet elektronike? Apple ka të reja interesante për ju

0
0

Sistemi i ri operativ iOS 12 do t’i lejojë përdoruesit e një pajisje Apple të kontrollojnë kurdoherë plotësisht përdorimin e aplikacioneve të tyre. Pasi Apple kohët e fundit ka testuar këtë sistem të ri duke aplikuar më shumë detaje mbi “Screen Time”, dhe funksionet e tij. Kjo do t’u japë zotëruesve të pajisjeve një ide më të qartë se si e përdorin iPhone ose iPad e tyre. Me qëllim që të parandalojë një sjellje të varur para së cilës gjithnjë e më shumë paralajmërojnë ekspertët.

iOS 12 kontrollon dhe monitorizon gjithëfarë aplikacionesh, si lajmet, lojërat, rrjetet sociale, kamera, fotografitë ose kreativiteti me paisjen. “Screen time” mat kohën e përdorimit dhe madje shënon sa herë telefoni është ngritur në ditë dhe kur më shpesh.
Nëse dëshironi të shmangni përdorimin e pajisjes tuaj shumë shpesh, mund të aktivizoni funksionin e ashtuquajtur joproduktiv. Vendosni afate kohore për aplikacione të veçanta dhe gjithçka automatizohet. Përveç kësaj, aplikacionet që gjithmonë punojnë, të tilla si telefonia, mund t’u kufizohet funksionaliteti.

Funksioni i ri mund të gjendet tek “System Preferences” dhe në pak kohë iu jep një pasqyrë të llojeve të aplikacioneve me të cilat është ndërvepruar.

Burimi i fotos kryesore: https://stocksnap.io

Burimi i lajmit: https://m.heise.de/mac-and-i/meldung/iOS-12-Screen-Time-ueberwacht-App-Nutzung-4094694.html?wt_ref=https%3A%2F%2Fwww.heise.de%2Fnewsticker%2F&wt_t=1530351962454