Home Aktualitet Floreta Faber, Ambasadorja e Shqipërisë në SHBA, i jep lamtumirën e fundit senatorit John McCain
Floreta Faber, Ambasadorja e Shqipërisë në SHBA, i jep lamtumirën e fundit senatorit John McCain
0

Floreta Faber, Ambasadorja e Shqipërisë në SHBA, i jep lamtumirën e fundit senatorit John McCain

0
0

NjĂ« ndĂ«r personalitetet kyç tĂ« politikĂ«s amerikane, senatori i ndjerĂ« John McCain po pĂ«rcillet pĂ«r nĂ« banesĂ«n e fundit sot nĂ« njĂ« cermoni qĂ« zhvillohet në Uashington. Ish-Presidenti Xhorxh W. Bush dhe ish-Presidenti Barak Obama dhanë fjalimet e tyre në cermoninĂ« e mbajtur nĂ« Katedralen KombĂ«tare tĂ« Uashingtonit. Dy tĂ« lartpĂ«rmendurit mundĂ«n McCain nĂ« dy fushatat e tij pĂ«r t’u bĂ«rĂ« president, nĂ« vitin 2000 dhe 2008. Sakaq m137sohet se Presidenti Trump nuk po e ndjek cermoninĂ«.

Ambasadorja e Shqipërisë në SHBA Floreta Faber e cila ka punuar në një numër të konsiderueshëm çështjesh me senatorin McCain gjatë viteve të saj në Uashington DC, respektoi figurën e të ndjerit duke i dhënë lamtumirën. Senatori McCain ishte një hero i vendit të tij dhe një mik i popullit shqiptar dhe një ndër personat me ndikim kardinal në lartësimin e mardhënieve mes Shqipërisë dhe SHBA.

artikull 2 artikull

Video: https://www.c-span.org/video/?c4746585/ambassador-republic-albania-floreta-faber-bids-farewell-senator-john-mccain

Burimi i lajmit: https://www.c-span.org/video/?c4746585/ambassador-republic-albania-floreta-faber-bids-farewell-senator-john-mccain