Home Lifestyle 11 menyra që ju ndihmojnë për të fituar besimin në vetvete
11 menyra që ju ndihmojnë për të fituar besimin në vetvete
0

11 menyra që ju ndihmojnë për të fituar besimin në vetvete

0
0

Sa shpesh mendoni se do të fitoni punën tuaj të ëndrrave dhe do të kishit një jetë më të mirë nëse do të kishit vetëbesim?!

Jo të gjithë njerëzit lindin me vetëbesim, por ju mund të ta zhvilloni atë!

Vetëbesimi është një cilësi shumë e rëndësishme. Kështu që ju mund të merrni parasysh disa këshilla nga psikologët të cilat janë shumë të dobishme për ju.

  1. Mësoni të pranoni komplimente.
  2. Mos u përpiqni të jeni të përsosur.
  3. Mësoni të mbani kontaktin me sy gjatë një bisede.
  4. Ecni lirisht dhe të sigurt në rrugë, jo vetëm duke u përqëndruar drejt
  5. Mundohuni të përjashtoni mendimet negative.
  6. Përqëndrohuni kur medoni se po ftoni vetëbesim
  7. Shënoni arritjet tuaja
  8. Mendoni për idealin “ju”, duke personifikuar veten
  9. Bisedoni me njerëz që nuk i njihni
  10. Mos humbni kohën tuaj në mediat sociale.

Link: https://brightside.me/inspiration-psychology/11-psychological-hacks-for-those-who-lack-confidence-698710/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/adult-beautiful-brunette-confidence-1172784/

tags: