Home Lifestyle 10 mënyrat si të qëndroni të përqendruar dhe produktiv në punë
10 mënyrat si të qëndroni të përqendruar dhe produktiv në punë
0

10 mënyrat si të qëndroni të përqendruar dhe produktiv në punë

0
0

Si të qëndrosh i përqendruar dhe produktiv pa humbur kohë gjatë kohës që studioni dhe në punë! Psikologët kanë parashtruar disa pika të cilat ndihmojnë që të rritet përqëndrimi dhe të fokusohesh në punë.

Mos bëni shumë punë njëkohësisht

Bëni aktivitet fizik

Përgatitni një listë me gjërat që duhen bërë që të keni parasysh se çfarë duhet të bëni

Organizoni pauza pushimi gjatë kohës që punoni

Mundohuni që punët ti mbyllni në zyrë dhe mos ti merrni në shtëpi

Kërko gjithmonë për një vend më të qetë për të punuar

Mos përdor mediat sociale apo smartphones gjatë kohës që punoni

Flini mire, pasi nëse nuk flini mirë, rritni mungesën e përqëndrimit në punë

Kujdesuni për hapësirat ku punoni. Një tavolinë e rregullt pa objekte të tepërta ndihmon në rritjen e përqëndrimit dhe të produktivitetit po ashtu.

Zgjidhni një dietë të ekulibruar

Link: https://www.corriere.it/salute/neuroscienze/cards/come-restare-concentrati-produttivi-senza-perdere-tempo-nello-studio-lavoro/no-multitasking_principale.shtml

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/man-wearing-gray-long-sleeved-shirt-374598/