Home Lifestyle Ja përse avokado duhet të jetë pjesë e dietës tuaj, njihuni me benefitet e frutit magjik
Ja përse avokado duhet të jetë pjesë e dietës tuaj, njihuni me benefitet e frutit magjik
0

Ja përse avokado duhet të jetë pjesë e dietës tuaj, njihuni me benefitet e frutit magjik

0
0

Avokado bën mrekullira në shëndet dhe ekspertët e këshillojnë të jetë e pjesë e vakteve tuaja.

Sipas një studimi të realizuar së fundmi avokado mund të bëhet pjesë e dietës tuaj të dobësimit, pasi është shumë i mirë për të përshpejtuar metabolizmin.

Nëse konsumoni një avokado në ditë, ose nëse e përdorni në gatim, nuk do të keni nevojë as për palestër dhe as për dieta të rrepta.

Studiuesit theksojnë gjithashtu se avokado mund të menaxhojë shumë mirë urinë. Nëse konsumoni gjatë vaktit një të tillë, nuk do t’ju shkojë mendja për të ngrënë për të paktën 6 orë.

Dieta e famshme me avokado ju vjen në ndihmë veçanërisht personave obezë të cilët e kanë të vështirë të kontrollojnë urinë.

Ajo shërben gjithashtu për të shmangur riskun nga diabeti dhe sëmundjet kardiovaskulare sidomos tek personat në risk.

Ekspertët kanë dalë në këto përfundime pasi kanë analizuar një grup prej 30 personash, ndryshimet që ata patën në vetëm 1 muaj ishin të pabesueshme.

 

Link: https://thehansindia.com/life-style/food/heres-why-avocados-should-be-a-part-of-your-diet-plan-562358

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/close-up-photography-of-two-avocados-1261994/