Home Lifestyle Çfarë të bëjmë për të kursyer para, nuk do ta besoni sa e thjeshtë është kjo metodë
Çfarë të bëjmë për të kursyer para, nuk do ta besoni sa e thjeshtë është kjo metodë
0

Çfarë të bëjmë për të kursyer para, nuk do ta besoni sa e thjeshtë është kjo metodë

0
0

Shumë prej nesh e kanë tepër të vështirë të kursejnë të holla, shumica e njërëzve nuk janë aspak të mirë lidhur me menaxhimin e parave.

Por ekspertët kanë disa këshilla të vlefshme për t’ju bërë që të frenoni shpenzimet dhe të kurseni para.

Si fillim duhet ti vendosni disa qëllime vetes, para se të merrni rrogën, më pas bëni listën e prioriteteve lidhur me ato çfarë janë më të domosdoshme.

Gjithashtu është e rëndësishme të hiqni qafe të gjitha borxhet, pasi është e vështirë t’ja dilni mbanë.

Përveç llogarisë ku depozitohen të ardhurat nga paga, duhet të krijoni edhe një llogari tjetër, ku automatikisht të kaloni para çdo muaj, pa të drejtë tërheqjeje.

Gjithashtu e fundit por jo më pak e rëndësishme, është përdorimi i teknologjisë.

Duket e çuditshme, por në fakt ju mund të këshilloheni shumë mirë me disa aplikacione për financat, të cilat ju ndihmojnë për të parë se ku shkojnë paratë tuaja dhe ju japin këshilla me vlerë për të ardhmen.

Link: https://www.xpressmoney.com/blog/unwind/how-to-save-more-worry-less/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/ballpoint-pen-on-top-of-white-printer-paper-beside-100-u-s-dollar-bill-870902/