Home Lifestyle Vendi më i lumtur në botë, as që ju shkon ndërmend ku qeshet dhe festohet më shumë
Vendi më i lumtur në botë, as që ju shkon ndërmend ku qeshet dhe festohet më shumë
0

Vendi më i lumtur në botë, as që ju shkon ndërmend ku qeshet dhe festohet më shumë

0
0

Ka një vend në botë ku njerëzit duket sikur jetojnë vetëm për të festuar.

Mund të duket e pabesueshme, por ky vend është pikërisht Kolumbia.

Edhe pse konsiderohet si një nga vendet më të rrezikshme sa i takon kriminalitetit, Kolumbia ka njerëzit më festivë në botë dhe numrin më të madhe të festivaleve në vit.

Në Kolumbi ka pothuajse çdo ditë një festival, që nga ai i ngjyrave e luleve e deri tek festivali i gomerëve, ku njerëzit supozohet të maskohen si gomerë për fat të mirë.

Kjo është vetëm një prej arsyeve që Kolumbia është renditur si kombi më i lumtur në botë.

Nga kërkimet e bëra ka rezultuar se 100 kolumbianë të pyetur mbi lumturinë kanë dhënë 100 versione dhe arsye të ndryshme.

“Paratë janë të nevojshme, por nuk janë gjëja më e rëndësishme”, ky është parimi kryesor i shumicës së kolumbianëve të cilët paravësisht problemeve në vend nuk harrojnë asnjëherë të argëtohen dhe të buzëqeshin.

Link: http://www.bbc.com/travel/story/20170328-the-worlds-happiest-country

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/silhouette-photography-of-group-of-people-jumping-during-golden-time-1000445/