Home Aktualitet Ndodh për herë të parë, shpallet personi i vitit dhe nuk do ta besoni kush është
Ndodh për herë të parë, shpallet personi i vitit dhe nuk do ta besoni kush është
0

Ndodh për herë të parë, shpallet personi i vitit dhe nuk do ta besoni kush është

0
0

Aktivistja 16 vjeçare Greta Thunberg është shpallur personi i vitit për 2019.

Për herë të parë në histori ky çmim shkon për një person kaq të vogël në moshë.

Greta ka frymëzuar shumë persona me fjalimet e saj mbi ndryshimet klimatike të cilat e kanë bërë të famshme në të gjithë botën.

Aktivistja ka organizuar gjatë këtij viti një sërë protestash, ka marrë pjesë në konferenca të ndryshme, ndërsa ka ngritur zërin shumë herë për ndryshimet klimatike dhe problemet e ngrohjes globale.

Ky çmim i është dhënë asaj nga kryeredaktori i revistës “Times” i cili e vlerësoi nismën e 16 vjeçares për një fushatë mjedisore që nisi në gusht të 2018 dhe sot është shndërruar në një lëvizje globale.

Gjatë kësaj periudhe kohore Greta ka frymëzuar gati 4 milion njerëz në mbarë botën për t’ju bashkuar një greve në shtator të 2019 e cila rezultoi demostrata më e madhe në histori për çështjen e ndryshimeve klimaterike.

Link: https://www.instagram.com/p/B57tpsXpOr5/

Burimi i fotos: https://www.instagram.com/p/B575mFynpCI/