Home Lifestyle Të mbash një lapës në gojë të bën të lumtur, ja arsyet
Të mbash një lapës në gojë të bën të lumtur, ja arsyet
0

Të mbash një lapës në gojë të bën të lumtur, ja arsyet

0
0

Të qeshësh është padyshim mjaft efektive për të ndryshuar humorin sidomos pas një dite të vështirë dhe të lodhshme.

Megjithatë ndonjëherë humori mund të vijë edhe duke përdorur një lapës.

Tingëllon apsurde, por është e vërtetë dhe madje e provuar shkencërisht.

Kështu nëse në një moment të caktuar të ditës vendosni në gojë një lapës në mënyrë horizontale duke imituar një buzëqeshje, trupi arrin ta njohi këtë mimikë dhe menjëherë do ta kuptoni edhe vetë që do të ndieni më mirë.

Tema e lumturisë është studiuar me dekada nga ekspertë të cilët kanë arritur në përfundimin që gjeste të vogla mund ti bëjnë njerëzit shumë më të lumtur nga sa mendojnë.

Kështu nëse ju i jepni trurit një sinjal qoftë edhe fals përmes stimulimit të buzëqeshjes me vendosjen e një lapësi në buzë, gjendja juaj shpirtërore do të ndryshojë dhe sipas studimit lumturia mund të zgjasë nga 20 minuta deri në dy ditë.

Link: https://brightside.me/wonder-curiosities/why-a-pencil-in-your-mouth-can-make-you-happier-799018/

Burimi i fotos: https://unsplash.com/photos/7osiV1AFIF8