Home ShowBiz Sërish në mbrojtje të Vjosës, Di Caprio ju kërkon miliona ndjekësve të firmosin peticionin
Sërish në mbrojtje të Vjosës, Di Caprio ju kërkon miliona ndjekësve të firmosin peticionin
0

Sërish në mbrojtje të Vjosës, Di Caprio ju kërkon miliona ndjekësve të firmosin peticionin

0
0

Dy vite më parë, aktori i famshëm Leonardo Di Caprio i habiti të gjithë fansat dhe miqtë teksa doli për herë të parë në mbrojtje të lumit Vjosa nga ndërtimi i hidrocentrale.

Që prej asaj kohe e deri më sot ai ka reaguar disa herë për këtë problem dhe më i fundit është postimi i një dite më parë ku me disa pamje nga Vjosa ai i njëh ndjekësit me këtë pasuri natyrore, ndërsa i fton të firmosin një peticion për të mbrojtur lumin dhe për të ndërtuar një park në vend të hidrocentraleve.

“Lumi i Vjosës është lumi më i madh i egër në Evropë. Nga malet e Greqisë në detin Adriatik ky lumë shtrihet përgjatë 300 km. Lumi është streha e rreth 1100 specieve të ndryshme të cilat janë të rrezikuara nga projekti për ndërtimin e hidrocentraleve. Vjosa është zemra blu e Europës dhe njerëzit në Shqipëri duan ta mbrojnë atë. Ato po i kërkojnë qeverisë që të krijojnë Parkun Nacional të Vjosës, që do të jetë parku i parë për një lumë të egër në Europë. Le ti mbështetim ata, duke parë materialin më poshtë dhe duke firmosur peticionin” ,shkruan Leonardo krahas fotove të postuara në instagram.

leonardo

Link: https://www.instagram.com/p/CMSVLfVllsT/

Burimi i fotos: https://www.instagram.com/p/Bqhw9O3lJr2/