Home Business / Technology Aktivitetet që iu ndihmojnë që fëmijët tuaj të qëndrojnë larg teknologjisë
Aktivitetet që iu ndihmojnë që fëmijët tuaj të qëndrojnë larg teknologjisë

Aktivitetet që iu ndihmojnë që fëmijët tuaj të qëndrojnë larg teknologjisë

0
0

Adoleshentët dhe ekranet janë një nga sfidat më të mëdha me të cilat përballen prindërit sot. Ja se si të inkurajoni të rinjtë të largohen nga smartphone dhe të lëvizin më shumë.

Fëmijët duhet të jenë aktivë të paktën për një orë në ditë. Me rritjen e disponueshmërisë së telefonave, fëmijët dhe adoleshentët duan të kalojnë gjithnjë e më shumë kohë në internet.

Inkurajimi i të rinjve për të dalë jashtë dhe të bëhen aktivë është duke u bërë më i vështirë. Por sapo të gjeni një vend të ëmbël, do të vini re se fëmija juaj do të jetë më i angazhuar me aktivitete fizike.

Tre këshilla për t’i bërë fëmijët të lëvizin më shumë.

1 Zgjidhni aktivitetin e duhur për fëmijën tuaj dhe përqendrohuni në argëtimin e tij.

Zgjidhni sportin ose aktivitetin perfekt për fëmijën tuaj dhe ai mund të bëjë mrekulli për vetëvlerësimin e tij dhe të sigurojë orë gëzimi. Mos i detyroni të rinjtë të largohen nga teknologjia me dhunë, siguroni që argëtim të jetë i tillë që ata ta largojnë mendjen nga çdo paisje teknologjike.

2Bëni aktivitete të lehta duke ofruar mjaft mundësi.

Regjistroni fëmijët për aktivitete dhe bëjeni të thjeshtë për ta. Nëse nuk keni një mundësi të tillë sigurohuni që ka shumë gjëra të disponueshme në shtëpi për të cilat ata mund të ushtrojnë.

3 Kufizoni kohën e teknologjisë.

Askush nga ne nuk dëshiron që fëmijët tanë të rriten “duke ndjekur pëlqimet” në mediat sociale. Por nuk ka asnjë libër rregulli për prindërit në këtë botë dixhitale. Në vend të kësaj, ne duhet të vendosim udhëzimet tona për të inkurajuar përdorimin e shëndetshëm të teknologjisë. Nëse fëmija juaj po kalon gjashtë orë solide në ditë para ekranit të tij të telefonit, zvogëloni këtë në tre orë në ditë në mënyrë që të mos bëhen të varur nga teknologjia.

Linku: https://www.holmesplace.com/en/en/blog/lifestyle/how-to-get-kids-away-from-technology-active-this-summer

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/girl-in-white-and-pink-shirt-wearing-white-vr-goggles-4144041/