Home Lifestyle E thonë studiuesit! Gjumi në ditë me shi shijon më shumë për këto arsye
E thonë studiuesit! Gjumi në ditë me shi shijon më shumë për këto arsye
0

E thonë studiuesit! Gjumi në ditë me shi shijon më shumë për këto arsye

0
0

Kur bie shi, moti është i zymtë. Në këtë kohë, gjendja shpirtërore e njerëzve do të jetë në një nivel relativisht të ulët

Kur bie shi, është koha më e bezdisshme, sepse dalja jashtë është bërë një gjë e mundimshme. Dhe gjëja më e lumtur që njerëzit duan të bëjnë në një ditë me shi është të flenë në shtëpi. Shumë njerëzve u duket e çuditshme që në një ditë me shi, të flini në shtëpi do t’ju bëjë të flini të qetë.

Pse fle më mirë në ditët me shi? Ekspertët japin shpjegime shkencore.

Njerëzit në një mjedis të tillë mund të qetësohen lehtësisht dhe të bëhen më të prirur ndaj përgjumjes. Përveç kësaj, në një mjedis të tillë, sekretimi i melatoninës në trupin e njerëzve do të bëhet më i shpejtë dhe më i madh, gjë që do ta bëjë cilësinë e gjumit të njerëzve më të mirë dhe do t’i bëjë njerëzit të flenë më mirë.

Kur bie shi, zhurma e shiut është e ndryshme nga zhurma e jashtme që njerëzit zakonisht dëgjojnë. Pasi njerëzit dëgjojnë këtë tingull, ai mund të ndihmojë në rritjen e cilësisë së gjumit. Kjo është ajo që ne e quajmë “zhurmë e bardhë”. Zhurma do të formojë një stimul pozitiv në trurin e njerëzve. Një stimul i tillë do t’i bëjë njerëzit të ndjehen të përgjumur më shpejt dhe të flenë më shpejt.

Kur bie shi, përqendrimi i dioksidit të karbonit në ajër është relativisht i lartë. Pasi njerëzit marrin frymë, mund të zvogëlojë ndjeshmërinë e nervave në tru, gjë që çon në dobësim të aktivitetit të trurit dhe i bën njerëzit tëflenë më lehtë.

Në ditët me shi, konsumi i trupit të njeriut do të zvogëlohet, gjë që do të ngadalësojë metabolizmin e njerëzve, metabolizëm të ngadaltë dhe furnizim të pamjaftueshëm të energjisë në trup iu fal më shumë përgjumje.

Linku: https://daydaynews.cc/en/health/787309.html

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/girl-lying-in-bed-with-white-linen-and-blanket-3887676