Home Lifestyle Pse është e vështirë të humbni peshë, ja çfarë duhet të dinë personat me diabet
Pse është e vështirë të humbni peshë, ja çfarë duhet të dinë personat me diabet
0

Pse është e vështirë të humbni peshë, ja çfarë duhet të dinë personat me diabet

0
0

Shumicës së njerëzve me diabet u jepet këshilla për të humbur peshë. Ka arsye specifike pse njerëzit me diabet të tipit 2 e kanë të vështirë të humbin peshë.

Rezistenca ndaj insulinës.

Kur dikush ha një vakt që përmban karbohidrate, sheqeri në gjak rritet. Insulina gjithashtu sekretohet njëkohësisht nga pankreasi për të ndihmuar në nxjerrjen e glukozës nga gjaku dhe në qeliza ku mund të përdoret për të prodhuar energji. Në njerëzit me diabet të tipit 2, megjithatë, ky proces nuk funksionon më mirë. Trupi i tyre është bërë rezistent ndaj veprimit të insulinës, kështu që insulina nuk është aq efektive në lëvizjen e glukozës nga gjaku. Kështu përfundon me nivele të larta të sheqerit në gjak pasi hani karbohidrate.

Për të zvogëluar këtë glukozë të lartë në gjak, trupi prodhon më shumë insulinë. Por insulina ka një funksion më shumë, i cili është të ndihmojë në ruajtjen e yndyrës dhe të bllokojë çlirimin e yndyrës nga ruajtja e yndyrës. Prandaj, në vend që të humbin peshë, njerëzit me diabet vetëm vazhdojnë të fitojnë peshë.

Të uritur gjatë gjithë kohës.

Njerëzve me diabet shpesh u jepen këshilla të ndryshme në lidhje me ushqimin. “Kontrolloni kaloritë, zvogëloni karbohidratet, hani vakte të vogla” etj. Në këtë proces, ata shpesh qëndrojnë të uritur, duke rezultuar në dëshira. Ushqimet e shpeshta të vogla me karbohidrate krijojnë rritje të sheqerit në gjak. Një person i uritur do të hajë më shumë, duke rezultuar në shtim në peshë.

Disa ilaçe për diabetin mund të shkaktojnë shtim në peshë.

Disa ilaçe orale të diabetit funksionojnë duke stimuluar pankreasin për të prodhuar më shumë insulinë, kështu që këto mund të shkaktojnë shtim në peshë gjithashtu.

Njerëzit me diabet të tipit 2 janë rezistent ndaj insulinës, që do të thotë se indet e tyre nuk i përgjigjen insulinës ashtu siç duhet. Nëse trupi nuk i përgjigjet insulinës së tij, atëherë sheqeri në gjak do të mbetet i ngritur dhe trupi do të prodhojë më shumë insulinë. Prandaj, zgjidhja më e lehtë është të zvogëloni shkakun e sheqerit të lartë në gjak, që është konsumi i karbohidrateve.

Linku: https://www.pinkvilla.com/lifestyle/health-fitness/why-it-difficult-lose-weight-diabetes-expert-reveals-897777

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/woman-measuring-blood-sugar-with-electronic-device-630371