Home Lifestyle Ushtrimet që çdo grua duhet ti shikojë me prioritet pas shtatzënisë
Ushtrimet që çdo grua duhet ti shikojë me prioritet  pas shtatzënisë
0

Ushtrimet që çdo grua duhet ti shikojë me prioritet pas shtatzënisë

0
0

Ecja: Ecja është një nga ushtrimet më themelore që mund të bëni pas shtatzënisë. Ky ushtrim i butë me ndikim të ulët do të pompojë qarkullimin e gjakut dhe do të djegë yndyrë dhe kalori. Filloni së pari me distanca të vogla dhe ritëm. Rritni gradualisht distancën dhe shpejtësinë.

Ushtrimet e barku: Ushtrimet forcojnë muskujt e zonës barkut. Ato janë të shkëlqyera për parandalimin e prolapsit të mitrës. Plus, ushtrimet e tilla mund të ndihmojnë në rritjen e jetës tuaj seksuale edhe pas shtatzënisë.

Animi i legenit: Kjo do të ndihmojë në tonifikimin dhe forcimin e muskujve tuaj të barkut dhe lehtësimin e dhimbjeve të shpinës. Shtrihuni në shpinë me gjunjët e përkulur. Shtrëngoni muskujt e barkut dhe ijëve për të anuar legenin tuaj, rrafshoni shpinën kundër dyshemesë dhe mbajeni për një numërim prej dy deri në tre sekonda. Mos e harkoni shpinën, mos e nxirrni barkun ose mos e shtyni me këmbë për ta bërë këtë lëvizje.

Rrathët e kyçit të këmbës për të rritur qarkullimin: Bëni 10 rrathë me kyçin e këmbës në drejtim të akrepave të orës, pastaj përsëritni në drejtim të kundërt. Bëni atë në pozicione të ndryshme si ulur ose shtrirë. Përsëriteni modelin tre deri në pesë herë.

Rrëshqitja/shtrirja e këmbës: Shtrihuni në shpinë me njërin gju të përkulur. Mbajeni shpinën të sheshtë ndërsa rrëshqitni thembrën e këmbës së drejtë lart e poshtë në sipërfaqen në të cilën jeni shtrirë.

Noti: Çdo stërvitje me ujë përfshirë notin janë të butë për nyjet. Noti ushtron të gjithë muskujt në trup, është relaksues dhe është gjithashtu i mirë për përmirësimin e qëndrueshmërisë kardiovaskulare.

Linku: https://www.thehealthsite.com/fitness/exercise/6-exercise-every-woman-must-do-post-pregnancy-638339/

Burimi i fotos:https://unsplash.com/