Home Lifestyle Ndryshimet e thjeshta që mund të bëni për të përmirësuar shëndetin tuaj mendor
Ndryshimet e thjeshta që mund të bëni për të përmirësuar shëndetin tuaj mendor
0

Ndryshimet e thjeshta që mund të bëni për të përmirësuar shëndetin tuaj mendor

0
0

Thuajini vetes diçka pozitive.

Mendimi pozitiv mund t’i bëjë gjërat më mirë në jetën tuaj, ka një efekt të fuqishëm në mënyrën se si ndiheni. Kur ndihemi negativë dhe flasim negativisht, jeta jonë hyn në një zonë negative duke na lënë të ndihemi në depresion. Ndryshimi fillon kur fillojmë të flasim pozitivisht dhe përqendrohemi në anët pozitive të jetës sonë. Praktikoni duke përdorur fjalë që nxisin ndjenja pozitive të vlerës për veten dhe fuqinë personale.

Programoni meditimin në rutinën tuaj të përditshme.

Meditimi është ilaçi më efektiv kur bëhet fjalë për shëndetin mendor. I gjithë ankthi dhe depresioni juaj vjen nga shpirti juaj i shqetësuar. Mundohuni të meditoni çdo mëngjes për të filluar ditën tuaj me një notë pozitive dhe gjithashtu para se të flini për ta përfunduar ditën në një mënyrë të lumtur dhe relaksuese. Meditimi mund t’ju ndihmojë të pastroni mendjen tuaj. Bëjeni këtë rutinën tuaj të përditshme dhe do të vini re se jeni më në paqe me veten, më të lidhur me të tjerët, ose më të qartë për atë që dëshironi në jetë.

Shkoni në shtrat 15 minuta më herët.

Gjumi është ilaçi më i mirë kur bëhet fjalë për shëndetin mendor. Dhe, mungesa e gjumit mund t’ju bëjë të ndiheni të dëshpëruar dhe të lodhur si mendërisht ashtu edhe fizikisht. Por lajmi i mirë është, është e mundur të filloni të korrigjoni situatën me disa rregullime të thjeshta.

Pastroni mediat tuaja sociale.

Kaloni disa minuta këtë javë për të detoksifikuar plotësisht mediat tuaja sociale. Mos ndiqni ose heshtni të gjitha llogaritë që nuk ju bëjnë të ndiheni të frymëzuar, të lumtur ose të sigurt. Mblidhni llogaritë që nuk ju shërbejnë me llogari që janë. Ndiqni gratë e tjera, karrierat e të cilave admironi të lidheni dhe mësoni, dhe gjeni llogari meditimi ose frymëzimi që do të shërbejnë si një kujtesë për të qenë të qetë dhe të lumtur sa herë që tundoheni të lëvizni.

Bëni një shëtitje jashtë

Nëse kaloni shumë kohë brenda, vendosni të dilni më shpesh për të thithur ajrin dhe për të ndjerë diellin. Në përgjithësi, ekziston një lidhje e fortë midis kohës së kaluar në natyrë dhe stresit të reduktuar. Nëse mundeni, futuni në shëtitjet në natyrë në rutinën tuaj të përditshme, gjë që do të përmirësojë shëndetin mendor dhe fizik.

Linku:  https://www.thehealthsite.com/diseases-conditions/depression/5-simple-changes-to-make-to-improve-your-mental-health-773974/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/woman-in-sweater-sitting-inside-a-car-4091200/