Home Lifestyle Arsyet pse nuk duhet t’i detyroni fëmijët tuaj të përqafojnë askënd
Arsyet pse nuk duhet t’i detyroni fëmijët tuaj të përqafojnë askënd
0

Arsyet pse nuk duhet t’i detyroni fëmijët tuaj të përqafojnë askënd

0
0

Ajo i mëson fëmijës suaj se ai nuk ka kontroll mbi trupin e vet.

Trupi i një personi është trupi i tij. Ata mund të bëjnë çfarë të duan me të.

Kjo nënkupton që të rriturit kanë të drejtë të prekin fëmijën tuaj si dhe kur të duan.

Fëmija fajësohet, turpërohet, nënçmohet, manipulohet ose detyrohet të ndihet i detyruar të përqafojë filanin.

U thotë atyre se të afërmit nuk mund të jenë abuzues.

Ai vazhdoi për disa vite, i pazbuluar gjatë gjithë kohës, pjesërisht për shkak të gjithë kësaj çështjeje përqafimi.

Ajo shpërfill zonën e rehatisë së fëmijës suaj.

Përqafimet mund të mos kenë kuptimin e njëjtë për ta si për ju. Ju lutemi respektoni atë.

Ajo rrezikon të çmontojë ndjenjën e tyre natyrale dhe të shëndetshme të “rrezikut të huaj”.

Si një rifreskim, “rreziku i huaj” është pothuajse kur truri juaj shkon, “Uhh, nuk e dua atë person pranë meje”. Dhe pastaj shpesh i përgjigjeni mesazhit të trurit tuaj duke bërë atë që mundeni për të shmangur me mirësjellje personin.

Injoron çdo shenjë të rëndësishme dhe delikate që fëmija juaj po përpiqet t’ju tregojë.

Siç thashë më parë, një fëmijë që nuk dëshiron të përqafojë një të rritur mund të jetë një gjë krejtësisht e pafajshme, fëmija nuk bën asgjë më shumë se të mësojë për botën përmes sprovave dhe gabimeve.

Dërgon mesazhin se përqafimi, ose kontakti fizik, është e vetmja mënyrë për të treguar dashuri ose vlerësim.

Familjet nuk kanë nevojë për përqafime për t’u numëruar si familje, apo përqafimet nuk tregojnë dashuri gjithmonë.

Linku: https://www.yourtango.com/family/seven-reasons-you-shouldnt-force-children-to-hug-anyone-even-family

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/search/hugs/