Home Lifestyle Disa mënyra për të fjetur më mirë gjatë udhëtimeve sipas ekspertëve
Disa mënyra për të fjetur më mirë gjatë udhëtimeve sipas ekspertëve
0

Disa mënyra për të fjetur më mirë gjatë udhëtimeve sipas ekspertëve

0
0

Gjumi i mjaftueshëm gjatë udhëtimit është çelësi për të pasur një pushim të mrekullueshëm. Por për shumë prej nesh, kjo është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet. Nga nervozizmi para pushimeve dhe linjat ajrore të ngushta deri tek vonesa në avion, udhëtimi mund të duket sikur po na krijon shumë orë gjumë të humbur.

Ja si të bëni gjumë më të mirë kur udhëtoni, sipas ekspertëve të gjumit.

Mbani një maskë gjumi gjatë udhëtimit.

Paketimi i një maske për sytë mund t’ju ndihmojë të bëni gjumë më të mirë gjatë udhëtimit.

Një komplet për gjumë udhëtimi me një maskë për sy, priza veshi dhe gjëra të tjera thelbësore gjatë natës mund të jetë një mjet i dobishëm për të fjetur më mirë në aeroplan.

Zgjidhni ndenjësen më të mirë në aeroplan për gjumë

Së paku, duhet të zgjidhni një ndenjëse në dritare nëse dëshironi të flini në një fluturim me distanca të gjata. Në këtë mënyrë, do të keni një sipërfaqe ku mund të mbështeteni kokën dhe nuk do të shqetësoheni kur pasagjerët e tjerë duhet të ngrihen për të përdorur tualetin.

Krijo një plan para udhëtimit.

Rregullimi i rutinës suaj përpara nisjes mund t’ju ndihmojë të bëni gjumë më të mirë gjatë udhëtimit.

Një ditë para udhëtimit duhet ta organizoni ditën me seriozitet.

Konsumoni gjëra të ngrohta dhe lexoni një libër.

Ky veprim do tiu sjellë një rutië më komode për gjumë. Ekspertët e rekomandojnë shumë në udhëtimet e gjata.

Linku: https://www.forbes.com/sites/jonisweet/2022/04/20/4-ways-to-sleep-better-when-you-travel-according-to-sleep-experts/?sh=7f05a795775e

Burimi i fotos: pexel.com