Home Lifestyle Pse duhet të ecim më shumë në bregdet, njihuni me benefitet e veçanta
Pse duhet të ecim më shumë në bregdet, njihuni me benefitet e veçanta
0

Pse duhet të ecim më shumë në bregdet, njihuni me benefitet e veçanta

0
0

1 Ecja në rërë kërkon një përpjekje më të madhe sesa ecja në një sipërfaqe të fortë. Muskujt dhe tendinat tuaja do të punojnë më shumë ndërsa këmba juaj lëviz përreth.

2 Ecja në një plazh në rërë është aq relaksuese saqë shumica e njerëzve ecin distanca më të largëta se zakonisht.

3 Studimet thonë se shumica prej nesh kemi mungesë të vitaminës D. Ju do të thithni vitaminën D natyrale nga dielli ndërsa shëtisni.

4 Mbrojtësit e shëndetit thonë se ecja zbathur na rilidh me bukurinë e natyrës e cila ndihmon në uljen e stresit.

5 Për shumicën prej nesh djegia e kalorive është një nga përfitimet e çdo ushtrimi. Një nga përfitimet kryesore të ecjes në plazh është se ju do të përdorni 20 deri në 50 për qind më shumë kalori sesa do të ecnit me të njëjtin ritëm në një sipërfaqe të fortë.

Linku: https://www.discoverwalking.com/blog/benefits-of-walking-on-the-beach.php

Burimi i fotos: pexele.com