Home Business / Technology Për çeshtje sigurie, WhatsApp mund të bllokohet në Mbretërinë e Bashkuar
Për çeshtje sigurie, WhatsApp mund të bllokohet në Mbretërinë e Bashkuar
0

Për çeshtje sigurie, WhatsApp mund të bllokohet në Mbretërinë e Bashkuar

0
0

WhatsApp: Më mirë të bllokohet në MB sesa të dobësohet siguria.

WhatsApp thotë se më mirë do të bllokohej në Mbretërinë e Bashkuar sesa të minonte sistemin e saj të mesazheve të koduara, nëse kërkohet ta bëjë këtë sipas Projektligjit të Sigurisë Online.

Kreu i saj, Will Cathcart, tha se do të refuzonte të pajtohej nëse kërkohej të dobësonte privatësinë e mesazheve të koduara.

Qeveria tha se është e mundur të kemi privatësi dhe sigurinë e fëmijëve.

WhatsApp është platforma më e popullarizuar e mesazheve në Mbretërinë e Bashkuar, e përdorur nga më shumë se shtatë në 10 të rritur që janë online, sipas rregullatorit të komunikimit Ofcom.

Por kritikët e Projektligjit të Sigurisë në internet thonë se i jep Ofcom fuqinë për të kërkuar nga aplikacionet private të mesazheve të koduara dhe shërbimet e tjera që të miratojnë “teknologjinë e akredituar” për të identifikuar dhe hequr materialet e abuzimit me fëmijët.

Minimi i privatësisë së mesazheve WhatsApp në MB do ta bënte këtë për të gjithë përdoruesit, tha Cathcart.

“Përdoruesit tanë në mbarë botën duan siguri – 98% e përdoruesve tanë janë jashtë MB-së, ata nuk duan që ne të ulim sigurinë e produktit,” tha ai. Dhe aplikacioni më mirë do të pranonte të bllokohej në MB.

Linku: https://www.bbc.com/news/technology-64863448

Burimi i fotos: pexele.com

tags: