Home Lifestyle Ja pse bebet nën 6 muaj mund të notojnë
Ja pse bebet nën 6 muaj mund të notojnë
0

Ja pse bebet nën 6 muaj mund të notojnë

0
0

Foshnjat lindin me një prirje të ngrohtë ndaj një mjedisi me ujë. Ata ishin të rrethuar nga lëngu amniotik për 9 muaj në mitër, kështu që ky mjedis është i natyrshëm të thuhet. Sa më herët ta ktheni fëmijën tuaj në një mjedis të ngrohtë me ujë, aq më i rehatshëm do të jetë ai dhe aq më shpejt mund të inkurajojmë një përparim në aftësinë për të notuar me të cilin ata kanë lindur.

Foshnjat mund të mbajnë frymën e tyre. Ky quhet refleksi i zhytjes dhe mund të përdoret për zhytjen e foshnjave. Refleksi i zhytjes do të zvogëlohet rreth moshës 4 muajsh.

Foshnjat mund të lëvizin në ujë. Kur e vendosni fëmijën tuaj në bark në ujë, ai ka një refleks të quajtur refleks amfib, ky refleks do të bëjë që këmbët e tyre dhe nganjëherë krahët të lëvizin.

Foshnjat mund të kapen dhe të mbahen. Foshnjat lindin me një refleks të quajtur refleksi i kapjes së palmerit. Kur i prekni në pëllëmbën e dorës ato do të kapin shumë fort.

Foshnjat nën 6 muaj notojnë shumë mirë. Ata jo vetëm që kanë një përmbajtje të lartë yndyre në trupin e tyre për t’i ndihmuar të notojnë, por janë të rrethuar nga lëngu amniotik për 9 muaj në mitër. Kjo e bën ndjenjën e ujit në veshët e tyre të qetë të natyrshme dhe ata do të jenë të lumtur të pushojnë në shpinë për notimin.

Një foshnjë që fillon mësimet nën moshën 6 muajshe dhe i ndjek vazhdimisht, mund të notojë pa ndihmë rreth moshës 18 muajshe ose ndonjëherë edhe më herët. Përfitimet e një prezantimi të hershëm në një mjedis ujor nuk ndalen vetëm në sigurinë e ujit, studimet kanë treguar se ka edhe shumë përparësi zhvillimore fizike dhe mendore.

Linku: https://app.secure.griffith.edu.au/news/2012/11/15/swimming-kids-are-smarter/

Burimi i fotos:https://www.freepik.com/free-photo/two-month-baby-girl-n-bath_1187157.htm#query

tags: