Home Business / Technology Ja fjalëkalimet që nuk duhet t’i përdorni asnjëherë
Ja fjalëkalimet që nuk duhet t’i përdorni asnjëherë
0

Ja fjalëkalimet që nuk duhet t’i përdorni asnjëherë

0
0

Gjetja e një fjalëkalimi të mirë nuk është gjithmonë argëtuese, por duhet të paktën të bëni pak përpjekje, përndryshe dikush mund ta marrë me mend shumë lehtë.

Siç tregon një studim i fundit, deri në 83% e 20 fjalëkalimeve më të zakonshme në internet mund të hamendësohen në më pak se një sekondë, që do të thotë se çdo llogari që i përdor ato mund të jetë në rrezik.

Hulumtimi është kryer në 30 shtete të botës dhe janë theksuar kodet që përdoren më së shumti në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe që janë të ngjashëm në vende të tjera.

Kodi më i zakonshëm në SHBA është “mik” dhe duhen dhjetë sekonda për ta menduar atë, dhe nëntë të tjerë në këtë listë zakonisht marrin më pak se një sekondë:

mik

1 2 3 4 5 6

fjalëkalim

12345

a1b2c3

123456789

Fjalëkalimi 1

1234

abc123

12345678

Këshillat për krijimin e një fjalëkalimi të mirë thonë se ai duhet të ketë të paktën 12 karaktere, shkronja të mëdha dhe të vogla, numra dhe simbole.

Linku: https://www.glamour.com/story/here-are-25-passwords-you-should-never-use-seriously-change-yours-now

Burimi i fotos; Freepek.com