Home Business / Technology Më në fund, WhatsApp lejon përdoruesit të modifikojnë mesazhet e dërguara
Më në fund, WhatsApp lejon përdoruesit të modifikojnë mesazhet e dërguara
0

Më në fund, WhatsApp lejon përdoruesit të modifikojnë mesazhet e dërguara

0
0

WhatsApp ka njoftuar një veçori redaktimi për të lejuar përdoruesit të ndryshojnë mesazhet deri në 15 minuta pasi ato janë dërguar.

Shërbimi i mesazheve në pronësi të Meta ka filluar të përhapë funksionin e redaktimit globalisht dhe ai duhet të bëhet i disponueshëm për të gjithë përdoruesit në javët e ardhshme, tha platforma në një postim në blog.

Mesazhet që janë redaktuar do të kenë një njoftim “të redaktuar” të shfaqur pranë tyre.

Megjithëse historia e redaktimit nuk do të shfaqet, kështu që një përdorues nuk mund të shikojë se çfarë thoshte postimi përpara se të ndryshohej.

Funksioni mund të aktivizohet duke shtypur poshtë një mesazh dhe duke zgjedhur “redakto” nga menuja që shfaqet.

Më parë, mënyra e vetme për të korrigjuar një mesazh të dërguar me nxitim ose që përmbante një gabim ishte fshirja e tij dhe dërgimi i një mesazhi të ri, me marrësit të paralajmëruar për faktin nga postimi i hequr duke u zëvendësuar me frazën: “Ky mesazh u fshi”.

“Nga korrigjimi i një gabimi të thjeshtë drejtshkrimor deri tek shtimi i kontekstit shtesë në një mesazh, ne jemi të ngazëllyer t’ju sjellim më shumë kontroll mbi bisedat tuaja. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shtypni gjatë një mesazh të dërguar dhe të zgjidhni “Ndrysho” nga menuja deri në 15 minuta më pas”, shkruan WhatsApp.

Linku: https://www.theguardian.com/technology/2023/may/22/whatsapp-allow-users-to-edit-messages-15-minutes

Burimi i fotos: freepik.com