Home Business / Technology Inteligjenca artificiale e Google do të fuqizojë agjentin virtual të udhëtimit nga Priceline
Inteligjenca artificiale e Google do të fuqizojë agjentin virtual të udhëtimit nga Priceline
0

Inteligjenca artificiale e Google do të fuqizojë agjentin virtual të udhëtimit nga Priceline

0
0

Agjencia e udhëtimeve në internet, pjesë e Booking Holdings BKNG.O, synon të debutojë një chatbot më të sofistikuar për planifikimin e udhëtimeve, si dhe sugjerime hotelesh që janë si “një punonjës personal” i përshtatur për përdoruesit, tha Martin Brodbeck, shefi i teknologjisë në Priceline.

Mjetet e reja nga divizioni cloud i Google i japin Priceline qasje në AI. Teknologjia që qëndron pas ChatGPT që mund të hartojë tekst sikur ta ketë shkruar një njeri. Mjetet nxjerrin gjithashtu informacione si çmimet e hoteleve nga të dhënat ekzistuese për të siguruar saktësinë.

Për Priceline, përqafimi i teknologjisë së re mund t’i japë asaj një avantazh mbi faqet e panumërta që tregtojnë opsionet e udhëtimit, mes tyre edhe Google. Aftësitë e Google, jo konkurrenca, çuan në partneritet, tha Brodbeck.

Për Google, vizatimi i biznesit përmes AI përfaqëson një mënyrë potenciale për të mbyllur hendekun me rivalët.

Linku: https://www.xm.com/research/markets/allNews/reuters/googles-ai-to-power-virtual-travel-agent-from-priceline-53558988

Burimi i fotos: pexele.com

tags: