Home Travel Vendet më të lumtura në botë
Vendet më të lumtura në botë
0

Vendet më të lumtura në botë

0
0

Vendet mëtë lumtura në botë, shumica e te cilave gjenden në Skandinavi, kanë jetegjatesi më të madhe të popullsisë, mbështetje më të madhe për popullatën, me pak raste të korrupcionit, si dhe janë shume bujar me njeri tjetrin.

Shtete më të lumtura në botë:

DANIMARKA

Danimarka kryeson listen e shteteve me nivel më të lartë të lumturisë në botë dhe një nga vende që ka ndikuar që Danimarka të radhitet e para është edhe kopshti Tivoli. Tivoli, njeri ndër parqet e deftimit më te vjetra ne botë, do te hapet perseri për vizitoret e vendit dhe atyre te huajve nga 10 Prilli.

NORVEGJIA

Ngrenja e një dreke ose darke ne kreqytetin e Norvegjisë, Oslo do të bej të buzqesh këdo që e provon. Norvegjia është e njoher dhe është shperblyer disa here për ushqimin e saj. Per një eksperienc te vecant, vizitoni parkun kombetare ‘DOVREFJELL’.

ZVICRA

Tereni i pershtatshem i Zvicres, sidomos ai i cytetzes Sermat, bën që të gjithë të cilët vizitojnë këtë shtet, të ndahen të kenaqur. Zvicra ka terene shume te pershtatshme edhe per alpinizem, si dhe eshte vendi i qelluar nese vendoseni te vizitoni nje vend te qete per shkak te shtrirjes se Alpeve.

HOLANDA

Tulipanet kanë filluar të qelin, duke sinjalizuar keshtu ardhjen e stinës së pranveres. Vizitor të shumtë nga mbarë bota shkojnë në Holand për të parë tulipanet dhe lloje te shumta te luleve.

SUEDIA

‘Gamla Stani’ i Stokholmit është një nga qendrat më të vjetra të qyteteve në Europë dhe një nga atrakcionet e këtij qyteti. Pasi që të keni shkuar, objektet e Stokholmit që datojnë që nga koherat e mesjetës, vazhdoni të hulumtoni pjesët me urbane te qytetit. Pasi qe te keni shikuar pjeset me interesante te qytetit, sigurohuni te pini nje kafe me miqtë e ri suedez, pasi qe ata jane shume te shoqerueshem.

Linku: https://worldpopulationreview.com/country-rankings/happiest-countries-in-the-world Foto: Freepek.com

tags: