Home Lifestyle Disa mënyra për të praktikuar durimin
Disa mënyra për të praktikuar durimin
0

Disa mënyra për të praktikuar durimin

0
0

I gjithë ky është një lajm i mirë për pacientin natyral – ose për ata që kanë kohë dhe mundësi për të marrë një trajnim intensiv dy-javor për durimin. Por çfarë ndodh me ne të tjerët?

Duket se ka edhe mënyra të përditshme për të ndërtuar durim. Këtu janë disa strategji të sugjeruara nga kërkimet e reja të durimit.

Riformuloni situatën.

Të ndihesh i paduruar nuk është vetëm një përgjigje emocionale automatike; ai përfshin gjithashtu mendime dhe besime të ndërgjegjshme. Nëse një koleg është vonë në një takim, ju mund të zemëroheni për mungesën e respektit të tij, ose t’i shihni ato 15 minuta shtesë si një mundësi për të përfunduar pak leximin.

Durimi është i lidhur me vetëkontrollin dhe përpjekja me vetëdije për të rregulluar emocionet tona mund të na ndihmojë të trajnojmë muskujt tanë të vetëkontrollit.

Praktikoni vetëdijen.

Në një studim, fëmijët që bënin një program gjashtëmujor të ndërgjegjes në shkollë u bënë më pak impulsivë dhe më të gatshëm të prisnin për një shpërblim.

Duke marrë frymë thellë dhe duke vërejtur ndjenjat tuaja të zemërimit ose të mbingarkesës mund t’ju ndihmojë të përgjigjeni me më shumë durim.

Praktikoni mirënjohjen.

Në një studim tjetër, të rriturit që ndiheshin mirënjohës ishin gjithashtu më të mirë me durimin.

Linku: https://advice.theshineapp.com/articles/4-ways-to-become-more-patient/

Burimi i fotos: pexele.com