Home Lifestyle Disa mënyra për ta bërë punën më pak të lodhshme për punonjësit
Disa mënyra për ta bërë punën më pak të lodhshme për punonjësit
0

Disa mënyra për ta bërë punën më pak të lodhshme për punonjësit

0
0

Jepini përparësi shëndetit të punonjësve

T’u tregoni punonjësve se kujdeseni për shëndetin dhe mirëqenien e tyre është edhe më e rëndësishme. Nëse punonjësit mendojnë se shëndeti i tyre fizik ose mendor është në rrezik në vendin e punës, ata mund të përfundojnë të frustruar dhe të mërzitur dhe nuk do të ndihen të respektuar. Kjo mund të rezultojë në dorëzimin e njoftimit të tyre.

Për këtë arsye, ju duhet t’i tregoni ekipit tuaj se po bëni gjithçka që është e mundur për t’i mbajtur ata të lumtur dhe të shëndetshëm. Kjo do të thotë të shkojnë më lart dhe përtej për të mbështetur shëndetin e tyre mendor dhe fizik.

Dëgjoni punonjësit tuaj.

Një nga mënyrat më të rëndësishme për t’i mbajtur punonjësit të lumtur dhe për të siguruar që ata të qëndrojnë brenda kompanisë tuaj për një kohë të gjatë është të krijoni një kulturë komunikimi duke i dëgjuar ata. Kjo është veçanërisht e rëndësishme tani, sepse njerëzit duan të ndihen të dëgjuar dhe kuptuar më shumë se kurrë.

Një politikë e dyerve të hapura i lejon ekipit tuaj të dijë se mund të flasë me menaxherin ose kolegët e tyre nëse përballen me ndonjë problem ose shqetësim. Pra, është thelbësore ta rrënjosni këtë në kulturën tuaj.

Ofroni opsione fleksibile pune.

Ne kemi prekur shkurtimisht stilet hibride të punës dhe fleksibilitetin tashmë, por kjo nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme. Disa biznese kanë lejuar që ekipet e tyre të funksionojnë plotësisht në distance.

Megjithatë, shumë njerëz u mësuan të punonin nga shtëpia ose të organizonin punën e tyre rreth jetës së tyre personale. Disa madje kanë zgjedhur të përfshijnë udhëtime të rregullta në jetën e tyre të punës. Prandaj, nëse biznesi juaj refuzon të ofrojë mundësi fleksibël, punonjësit do të kërkojnë diku tjetër për një kompani për të përmbushur më mirë nevojat e tyre.

Mbani gjallë kulturën e kompanisë suaj.

Më në fund, shumë biznese luftuan me ruajtjen e kulturës së kompanisë gjatë pandemisë. Me fuqinë punëtore tani më të përhapur dhe ndoshta edhe krejtësisht të largët, krijimi dhe edukimi i një kulture të madhe kompanie mund të jetë e ndërlikuar.

Linku: https://blog.deliveringhappiness.com/4-ways-to-make-work-more-human

Burimi i fotos:pexele.com