Home Lifestyle 10 gjëra për të cilat duhet të jeni mirënjohës
10 gjëra për të cilat duhet të jeni mirënjohës
0

10 gjëra për të cilat duhet të jeni mirënjohës

0
0

Ajo për të cilën jeni mirënjohës mund të thotë shumë për atë që dëshironi të jeni si person.

Gjatë Ditës së Falënderimeve, merrni pak kohë për të reflektuar mbi atë që është më e rëndësishme dhe shprehni mirënjohjen tuaj për ata që doni. Ne jemi këtu vetëm për një kohë shumë të shkurtër dhe të qenit mirënjohës do t’ju ndihmojë ta vlerësoni atë.

Jeta: Sipas një studimi të botuar në revistën Social Psychological and Personality Science individët që shprehin mirënjohje për përvojat e jetës priren të kenë kënaqësi më të lartë të përgjithshme të jetës. Kjo sugjeron që njohja e jetës si dhuratë mund të kontribuojë në një këndvështrim më pozitiv.

E qeshura: Hulumtimi i botuar në revistën Emotion tregon se e qeshura ka përfitime të shumta shëndetësore, duke përfshirë uljen e stresit dhe përmirësimin e funksionit kardiovaskular. Ndarja e të qeshurit çdo ditë mund të kontribuojë në mirëqenien e përgjithshme emocionale dhe shëndetin fizik.

Besimi: Një studim në Journal of Marriage and Family thekson rolin vendimtar të besimit në marrëdhëniet romantike. Besimi është i lidhur me kënaqësinë dhe stabilitetin e marrëdhënies, duke theksuar rëndësinë e tij në nxitjen e lidhjeve të shëndetshme.

Lotët: Hulumtimi i psikologut Dr. William Frey sugjeron se të qarët ka përfitime për lehtësimin e stresit. Mbështetja emocionale gjatë momenteve të pambrojtura, të tilla si të qarat mbi shpatullat e një personi të dashur, mund të përmirësojë mirëqenien emocionale.

Ndarja: Revista e Personalitetit dhe Psikologjisë Sociale thekson rëndësinë e shkëmbimit të përvojave në ndërtimin e marrëdhënieve të forta. Përvojat e përbashkëta pozitive kontribuojnë në kënaqësinë e marrëdhënieve dhe forcojnë lidhjet emocionale.

Qetësia: Sipas një studimi në Journal of Happiness Studies individët me një sens të qëllimit dhe drejtimit të jetës përjetojnë nivele më të larta të kënaqësisë nga jeta. Kjo përputhet me pikën e artikullit për qetësinë që vjen nga njohja e identitetit dhe qëllimeve të dikujt.

Lumturia: Hulumtimi i psikologjisë pozitive thekson se lumturia është një përvojë subjektive e ndikuar nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë marrëdhëniet. Të qenit i dashuruar dhe të ndihesh i kënaqur kontribuon ndjeshëm në lumturinë e përgjithshme të një individi.

Shëndeti: Studimet në Journal of Behavioral Medicine sugjerojnë se mbështetja sociale, duke përfshirë kujdesin nga një partner, mund të ndikojë pozitivisht në shëndetin fizik. Një marrëdhënie mbështetëse mund të ndihmojë në përballimin e sëmundjes dhe të përmirësojë mirëqenien e përgjithshme.

Besimi: Hulumtimi i botuar në Journal of Positive Psychology eksploron lidhjen midis besimit dhe mirëqenies. Besimi në një fuqi më të lartë mund t’u sigurojë individëve një ndjenjë qëllimi dhe qëndrueshmërie gjatë kohërave sfiduese.

Miqësia: Rëndësia e miqësisë në marrëdhënie mbështetet nga hulumtimi në Journal of Social and Personal Relationships, i cili thekson rolin e miqësisë si një bazë për lidhje të qëndrueshme romantike.

Linku: https://www.psychologytoday.com/us/blog/emotional-fitness/202311/10-things-to-be-thankful-for

Burimi i fotos:pexele.com

tags: