Home Business / Technology Google mohon se Gmail është mbyllur pas mashtrimit viral
Google mohon se Gmail është mbyllur pas mashtrimit viral
0

Google mohon se Gmail është mbyllur pas mashtrimit viral

0
0

Google është dashur të deklarojë publikisht Gmail është “këtu për të qëndruar” pas një mashtrimi që pretendonte se po mbyllej, u përhap gjerësisht në mediat sociale.

Një postim në X, dikur Twitter, i cili është parë më shumë se shtatë milionë herë, pretendonte se do të mbyllej në gusht.

Google shkoi në të njëjtën platformë për të hedhur poshtë pretendimin e rremë.

Një ekspert komunikimi i tha BBC-së se ishte “një shembull klasik” i rreziqeve të keqinformimit.

“Shumica e njerëzve besojnë atë që shohin në internet, dhe ka mungesë të mjeteve dhe proceseve për të verifikuar faktet,” tha Richard Bagnall, shefi i firmës së vlerësimit të komunikimit, CARMA.

“Ndërsa rrjetet sociale mund të veprojnë pa përgjegjësi dhe të dërgojnë informacion të pafiltruar dhe të paverifikuar tek audienca e tyre, ky incident i Gmail nuk do të jetë rasti i fundit që do të shohim”.

Ky artikull përmban përmbajtje të ofruar nga Twitter. Ne kërkojmë lejen tuaj përpara se të ngarkohet ndonjë gjë, pasi ata mund të përdorin cookie dhe teknologji të tjera. Ju mund të dëshironi të lexoni politikën e cookie-ve të Twitter-it, politikën e jashtme dhe të privatësisë, të jashtme përpara se ta pranoni. Për të parë këtë përmbajtje, zgjidhni “pranoni dhe vazhdoni”.

Të gjitha platformat e mediave sociale luftojnë për të ndaluar dezinformimin, por X është veçuar për kritika të veçanta mbi këtë çështje, me BE-në që pretendoi në 2023 se ishte më keq se kolegët e saj për sa i përket përhapjes së gënjeshtrave.

Gmail është shërbimi më i popullarizuar i postës elektronike në botë, me më shumë se 1.5 miliardë përdorues aktivë në mbarë botën, sipas Statista.

Dhe pavarësisht se ka refuzuar prerazi pretendimet e rreme në mesazhin e mashtrimit, është e vërtetë që Google ka mbyllur disa shërbime vitet e fundit.

Linku: https://www.bbc.com/news/technology-68374424

Burimi i fotos:pexele.com

tags: